De jongens van de O10-1 hebben op de laatste twee zaterdagen van september nog twee van hun wedstrijden in de hoofdklasse mogen aantreden.

O10 1 19 09 2019 1

Za 19/09 RCH O10-1-Fortuna Worrmerveer O10-2 (10-1)

Allereerst was dat op 19 september thuis tegen Fortuna Wormerveer. Dit was een heerlijke thuiswedstrijd. Tenminste, voor ons. De tegenstander zat er niet zo lekker in. Ik begreep dat de vaste coach en 2 vaste spelers er niet bij konden zijn. Bij het inspelen werd al duidelijk dat de emoties hierdoor bij de tegenstander wat hoog opliepen. De keeper wilde niet meer keepen, een andere speler vond dat er niet serieus genoeg werd ingespeeld en had ook geen zin meer. Kortom, iets wat bij jongens van rond de 9 jaar kan gebeuren allemaal. Bijzonder jammer voor de tegenstander. En ook een beetje voor ons, want je hoopt toch op een wedstrijd waarin beide ploegen er zin in hebben en plezier uitstralen. Maar goed, beide ploegen en coaches probeerden er toch het beste van te maken. Scoreverloop was gezien de omstandigheden redelijk eenzijdig: 1-0 Mo, 2-0 Lars, 3-0 e.d. `Wormerveer. In het tweede kwart werd het 4-0 Novelly, 5-0 Novelly, 6-0 Novelly, 7-0 Dexter (of weer e.d. Wormerveer, net hoe je het bekijkt, schot tegen rug speler Wormerveer). De coach van Wormerveer probeerde zijn jongens toch nog te motiveren om een mooie tweede helft te spelen. Dat ging, ook omdat de vaste keeper bij hen weer in het doel stond, een stuk beter. Bij ons ging het juist weer wat minder omdat iedereen probeerde voor eigen succes te gaan en zelf te scoren. Maar hoed, derde kwart dus: 8-0 Dex, 9-0 Novelly. Vierde kwart: 10-0 Dex, en uiteindelijk toch nog een troostdoelpunt voor Wormerveer eindstand 10-1!
O10 1 19 09 2019 2

Coach Paul vond het vooral in de eerste helft erg goed gaan. Er waren veel vlagen van mooi samenspel en mooie doelpunten. Erg goed om te zien. Ook Kirsten, de moeder van Kyle, zag heel veel leuk samenspel en mooie momenten. De toeschouwers en coach waren dus tevreden. De irritaties waren bij Wormerveer ondertussen toch wel wat opgelopen en onze jongens deden niet heel veel om het leuk te houden, maar waren meer bezig met het inwrijven van de nederlaag bij de tegenstander. Daar hebben wi gepoogd nog wel even in te grijpen want zo hoor je je niet te gedragen. Mooi was dan ook dat een van de oudere spelers van RCH, Alexander, nog even in de Arena alle spelers de kans gaf om met de snelheidsmeter de snelheid van hun schot op doel te laten meten. Dat vond iedereen erg leuk! Toch nog een leuke afsluiter van een succesvolle wedstrijd voor beide partijen.
O10 1 19 09 2019 3

Za 26/09 IVV O10-1 - RCH O10-1 (8-8)

Op zaterdag 26 september mocht de O10-1 van de Racing opdraven in Landsmeer bij IVV. Gelukkig regende het niet, want we moesten op een achteraf-veld op gewoon gras spelen wat anders een grote zompige bende was geworden. Maar het zonnetje scheen, dus de toeschouwers konden genieten van de wedstrijd. Ik was (naar ik meende nog op tijd) even koffie halen met de vader van Novelly maar toen wij terug liepen naar het veld zagen wij er al een goal invliegen bij ons. Dat bleek, nadat wij ons bij de rest van de toeschouwers hadden gevoegd, zelfs al de 2-0 voor IVV te zijn……

Kortom, werk aan de winkel! IVV bleek een erg goede ploeg met goede voetballers te hebben. Maar gelukkig had Paul de jongens goed voorbereid en de nadruk gelegd op samenspel. Dat bleek uitstekend te werken. Wat was het een genot om de jongens te zien voetballen. Van achteruit via het midden en de zijkanten diverse goede voorzetten en goals. Achtereenvolgens: 1-0 IVV, 2-0 IVV, 2-1 Lars, 2-2 Dex. Eerste kwart voorbij, tweede kwart: 2-3 Dex, 3-3 Wormerveer, 3-4 Lars, 3-5 Lars (Zuivere hattrick voor Lars dus!! 4-5 IVV, 5-5 IVV. En toen was het rust.

Het was een verschrikkelijk spannende wedstrijd met veel kansen over en weer. Sijmen stond uitstekend te keepen, Kyle en Hugo goed te verdedigen. En middenveld en aanval met Dex, Novelly, Mo, en Lars verdedigden ook mee waar nodig en vielen prima aan. (Posities wisselden af en toe iets vanwege wissels uiteraard). Tweede helft ging van start. IVV viel meteen weer aan, 6-5 IVV, 7-5 IVV, 7-6 Novelly, 7-7 Dex. Het was aan het eind van het derde kwart dus weer gelijk. Het beloofde een spannende laatste 12,5 minuut te worden. Ergens in het laatste kwart scoorde Dex de bevrijdende 7-8!!! En toen werd het pas echt spannend. IVV en RCH vielen beide nog veel aan, en plotseling leek daar de gelijkmaker te vallen, een hoog schot van een speler van IVV ging over Sijmen heen, maar daar was Kyle! Met een vliegende karatetrap schopte hij de bal voor de doellijn hoog weg!!!!!! Schitterend om te zien, zoveel inzet en passie!

En uiteindelijk was daar dat het fluitsignaal, 7-8 gewonnen! Of toch niet……. De scheidsrechter van dienst gaf namelijk aan dat hij 8-8 had genoteerd als eindstand. Hmmm, ik dacht eerlijk gezegd niet dat ik mij vergist had. Daarentegen leek het er ook niet op dat hij bewust zijn eigen vereniging aan het bevoordelen was. En ik kan mij ook in mijn scoreverloop notities vergissen. Alles is mogelijk (Maar ik denk het niet) Maakt ook allemaal niet uit. Voor ons was het een overwinning. De stand wordt alleen door de KNVB bijgehouden dus lekker belangrijk allemaal. Het was een fantastische wedstrijd waarvan ik hoop er nog meer te gaan zien. Allemaal geweldig gespeeld tegen een goede tegenstander.

Normaal gesproken zou ik u nu aanmoedigen om toch vooral de komende thuiswedstrijd te gaan zien van onze jongens. Helaas werden gisteren de nieuwe maatregelen aangekondigd waardoor dit een zinloze oproep zou zijn. We hopen op betere tijden en dat het virus snel onder controle komt. Dat heeft belangrijker redenen dat het kijken naar voetbal maar toch vind ik het altijd weer leuk. Dus als het weer mag, kom dan zeker kijken. Maar vooralsnog: #wijdoenzekermee #vriendenpeople.

Sander Speelman
Harry de foto's

Di 29/09 RCH O10-1-Zeeburgia O9-1, oefenwedstrijd (3-13)

De jongens van de O10-1 waren toch nog niet helemaal klaar in september. Het Amsterdamse Zeeburgia had via trainer Mo van RCH contact opgenomen met ons voor een oefenwedstrijd tegen hun O9-1. En na wat app contact de afspraak gemaakt voor dinsdag 29 september om 17:30 uur.

Zou dit een makkie voor ons worden? Het was tenslotte de O9-1…. Maar dit was wel een team dat in de competitie o.a. met de Ajax O9-1 was ingedeeld en zij hadden recent zelfs met 7-2 gewonnen van Ajax! Kortom, dit kon nog wel eens lastig gaan worden.

Het was gelukkig lekker weer en we konden lekker gaan ballen m 17:30 uur. Mo was helaas verhinderd dus we hadden een vervanger nodig. Gelukkig kon Alhossein (Hoes voor de jongens) invallen. Hij traint altijd met ons mee dus dat zou zeker goed moeten gaan.

Onze jongens waren er na een peptalk van Paul helemaal klaar voor! Tenminste, dat dachten we…..

De jongens werden vanaf seconde 1 door Zeeburgia werkelijk helemaal zoekgespeeld / weggetikt / gekgemaakt of hoe je het ook wilt noemen. Zeeburgia O9-1 heeft echt alleen maar goede spelers. Of het nou ging om balaannames, passes, positiespel, schieten, het was allemaal echt heel goed. RCH liep dan ook voortdurend achter de feiten aan. Het scoreverloop laat ik dan ook maar even voor wat het was. Einduitslag was 3-13 (4 keer 15 minuten overigens). Dex Hoes en Kyle wisten alle drie nog een doelpuntje te maken. Positief was wel nog dat na het eerste kwart 1-7 stond en dat we in het tweede kwart in ieder geval nog Zeeburgia wisten te beletten om te scoren. Sijmen had in het doel dan ook continue van alles te doen.

Wat kan ik er verder nog van zeggen. Dat wij toch erg trots zijn op de jongens, ze hebben op momenten echt wel even “ het koppie laten hangen”  maar over het algemeen bleven ze er echt voor gaan. Heel mooi om te zien, ook frustratie hoorde erbij maar dat telt allemaal als een hele leerzame ervaring. Want dat was het zeker. Als we de jongens hier iets van mee kunnen geven dan is het wel dat je zag aan Zeeburgia (naast de technische perfectie) dat ze de hele tijd in beweging waren en elkaar opzochten. Dat is iets wat de jongens ook zelf kunnen gaan toepassen in de wedstrijden. Dan ben je helemaal kapot na de wedstrijd maar zo hoort het ook.

Conclusie: Dank en complimenten aan Zeeburgia. En trots op ons eigen team. Een leuke en leerzame ervaring rijker!

O10 1 12 09 2020