RCH pakt zijn tweede overwinning, 5 ploegen met 6 uit 3.

Zon1 04 10 2020 0

Bart deed verslag via Twitter:
15" nog steeds 0-0, maar RCH deelt wel speldenprikken uit.
20" Ook Ilpendam komt middels een corner bij de goal. Blijft nog 0-0.
39" 1-0 door Irwin IJssel!
Rust 1-0 bij RCH vs Ilpendam.
28" 1-1
40" 2-1 Rachid Harrou
Eindstand 2-1 RCH vs Ilpendam.
Zon1 04 10 2020 1

Bron: Haarlems Dagblad 05-10-2020 en Social Media
Door: Marco Gathier en Bart
Foto’s: Bart (ook op Facebookpagina “RCH Voetbal Heemstede”)

ZSGO/WMS-Spaarndam
Stephan Spruijt mist vijfde colonne bij Spaarnwoude
Na drie duels wacht derdeklasser Spaarnwoude nog altijd op het eerste punt. ZSGO/WMS was zondag met 5-0 te sterk.
,,Deze poule is veel sterker dan vorig jaar. Als we nu negende of tiende worden, zijn we spekkoper. Ik raak niet in paniek, we zijn met een zwaar programma begonnen. Tegen clubs als Joga Fortius, Ilpendam en Beemster moeten de punten worden behaald”, zei Stephan Spruijt.

Bij Spaarnwoude ontbrak de geblesseerde aanvaller Joey Hoogeboom. ,,Voorin heb ik weinig mogelijkheden. Clint van der Deijl traint af en toe mee. Die kan van waarde zijn maar vandaag niet. De ploegen uit de Amsterdamse regio zijn veel sterker dan ploegen uit Leiden en omstreken als vorig jaar.”

Tot de rust hielden de Spaarndammers het vol en bleef het 0-0. Joost Fokke schoot weliswaar op de lat maar het was vooral keeper Dylan Collignon die het druk had.

Na een overtreding van Bart Vink kwam ZSGO al snel in de tweede helft vanaf elf meter voor. ,,Na de 0-2 waren we kansloos. Je wilt dan de schade beperkt houden maar er lopen daar jongens die betaald voetbal hebben gespeeld. Vorig jaar was Bloemendaal goed maar ZSGO is een hoger niveau.”

Spelen zonder publiek was voor Spruijt ook een rare gewaarwording. ,,Aan de ene kant wel lekker, want bij ZSGO kan het er fel aan toe gaan. Maar ik mis de vijfde colonne van Spaarnwoude wel. Altijd even nababbelen met de oude mannetjes die er altijd zijn. Dat heeft zijn charme. Nu rijd je weg met een flesje drinken in de auto en een croissant. Heel vreemd.”
Zon1 04 10 2020 3

VSV – Beemster 6-0
Doelpunten VSV: Denzel Meijer (2x), Moreno Blom (2x), Bram Hillenaar en Tim Sewalt.

JOGA Fortius – Alliance’22
Doelpunten Alliance: Joël Allassi (2x), Jop van Saase (2x) en Laurens van Herk.

VVH/Velserbroek-Zwanenburg
“De bal was net achter me en in de training lukt een omhaal wel aardig, dus probeerde ik het”, legde Zwanenburg-spits Niels Oostwouder na de wedstrijd de keuze voor een omhaal uit. Een prachtige omhaal, die helaas voor veel te weinig toeschouwers te zien was maar zijn ploeg wel op 1-2 bracht.

Showman Oostwouder was er na afloop redelijk rustig onder. „Het was leuk om te doen, maar eigenlijk was ik zenuwachtiger bij de 2-3. Vorige week hielp ik een vergelijkbare kans om zeep. Toen schoot ik recht op de keeper af.” Een voorzet vanaf rechts belandde voor de voeten van de vrijstaande Zwanenburg-spits waarna hij beheerst de bal achter doelman Marco van den Boogaard plaatste.

In een wedstrijd waar Zwanenburg de overhand had werd het nog onnodig spannend. Jordi Hurkmans maakte vijf minuten voor tijd zijn tweede van de middag en zette de stand op 2-2. „Het was wel werken en ging niet meer zo soepel op het eind’’, zei Oostwouder. „Ik ben blij dat we de overwinning nog over de streep trekken.”

Na de 2-3 kon VVH-verdediger Riebeek zijn onvrede niet beheersen en werd hij, voor commentaar op de scheidsrechter, met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. Enkele minuten later werd een overtreding in het strafschopgebied ook nog bestraft met een penalty, die Jordy Vierbergen in de linkerbovenhoek schoot.

VVH/Velserbroek-coach Jeroen de Vries vond het een matige vertoning van zijn team. „Er was geen passie, het was ook onterecht dat we nog op 2-2 kwamen. Die stand zou je dan moeten bewaken. We kregen een groot cadeau en dat vergat het team uit te pakken. De 2-3 illustreerde de wedstrijd eigenlijk perfect, nadat we gelijkmaakten gaven we de overwinning zo snel en makkelijk weg.”

In de tweede helft liet Zwanenburg, VVH meer het spel maken zei coach Robert van Boxel. „We hadden het iets anders neergezet, maar na de 2-1 lopen we te ver achteruit. Bij de 2-2 geef je de wedstrijd eigenlijk weg’’, analyseerde Van Boxel. „Uiteindelijk blijft het voetbal, kan het gek lopen en win je terecht. Wij hadden namelijk het betere van het spel en dan zijn dit belangrijke punten.’’
Zob1 04 10 2020 stand