Derde klasse zondag - RCH ruikt bloed in slotfase

Zon1 11 10 2020 1

RCH kwam 3-1 achter bij Swift maar kon na negentig minuten toch een punt meenemen naar Heemstede: 3-3.
,,De gelijkmaker viel vijf minuten voor tijd. Maar daarna roken we nog bloed. Under Ceylan ging nog alleen op de doelman af maar scoorde net niet. Anders win je nog”, had Mehmet Simsek gezien.
RCH begon sterk maar waar Simsek voor had gewaarschuwd, kwam uit. Swift scoorde uit een dood spelmoment. Het was Marco Trox die voor 1-1 zorgde. ,,Dan wil je dat het gelijk blijft tot de rust maar gaat mijn linksback in de fout en wordt het 2-1. We hebben het besproken en wat positiewisselingen doorgevoerd.”
Het balbezit was in de tweede helft voor RCH maar een vrije trap tegen betekende 3-1. Een solo van Ceylan werd uiteindelijk door opnieuw Trox afgerond. En na een paar hoekschoppen op rij maakte Anass el Khamlichi koppend verdiend de 3-3.
Zon1 11 10 2020 2

Spaarnwoude-Joga-Fortius
Het duel Spaarnwoude tegen JOGA Fortius ging niet door. ,,Een speler van hun had covid-19. Ik betwijfel die versie maar dan nemen we geen risico. Het komt wel slecht uit, dit hadden onze eerste punten kunnen worden. Nu krijgen we Alliance en Sporting Martinus. Voor hetzelfde geld heb je dan vijf gespeeld en nul punten”, was Stephan Spruijt niet blij met de afgelasting.

Bron: Haarlems Dagblad 12-10-2020
Door: Simon Luybé
Foto’s: Bart - ook op facebookpagina RCH-voetbal Heemstede
Zon1 11 10 2020 3

Het Amsterdams Voetbal:
Swift verspeelt ook punten tegen RCH

De ploeg van Bart Woldberg verspeelde vorige week bij Sporting Martinus punten en nu ook thuis tegen RCH. De Amsterdammers hadden stonden lang voor, maar zagen in de slotfase de overwinning uit de handen glippen. 
Swift kwam uit een corner snel op voorsprong dankzij Bram Owusu. De buitenspeler was vorige week in de tweede helft trefzeker, maar zondagmiddag was hij al na 11 minuten trefzeker. Woldberg mist nog altijd wat kwaliteit voorin, maar zag zijn ploeg aardig beginnen. Desondanks kwam RCH wel weer naast Swift en kon de Amsterdamse ploeg opnieuw beginnen. Voor rust liet Swift wel weer wat goede dingen zien en kwam in de 34ste minuut weer op voorsprong. Bob Marx kreeg het doelpunt op zijn naam en zo stonden de Amsterdammers met 2-1 voor. 
De tweede helft bleef niet doelpuntloos. Beide coaches zagen hun spelers op het scorebord komen. Kort na rust schoot Jasha Rudge de 3-1 erin en leek de wedstrijd gespeeld. RCH dacht daar anders over en was niet van plan om op te geven. In de slotfase maakte RCH de achterstand goed en bracht de uitploeg de stand weer gelijk: 3-3. Een goede comeback van RCH, maar dat hadden Amsterdammers nooit mogen laten gebeuren. 
Swift heeft de overwinning weggegeven, maar daar staat de trainer niet raar van te kijken. “De laatste 4 jaar hebben we dit wel vaker. We moeten zakelijker zijn en bij standaardsituaties beter opletten. De winnaarsmentaliteit is er wel, maar we hebben het vandaag helaas weggegeven op het eind,” aldus Woldberg, die koploper ZSGOWMS inmiddels al 5 punten ziet weglopen.

Bron: https://www.hetamsterdamschevoetbal.nl/
Door: Auke Kooreman
Zon1 11 10 2020 4

Overige uitslagen:

Purmerend – VSV 0-2 (0-0)

Doelpunten VSV: Malcom Meijer en Daan Tervoort.

Ilpendam – VVH/Velserbroek 1-1 (0-0)

Doelpunt VVH: Jeffrey Kors.

Zwanenburg – ZSGOWMS 0-6 (0-5)

Alliance’22 – Nieuw United 0-2 (0-0)
Zon1 11 10 2020 6

Zon1 11 10 2020 stand