Geef de kinderen eens ongelijk. Training krijgen op de Ajax manier, dan moet je haast wel je Ajax tenue aan. Hier en daar gelukkig nog wel wat eigen club kleuren/kleding.

Ajaxclinic 1

Ajaxclinic 4aAlfred was al om half zeven op RCH, want de Ajax-clinic moest opgebouwd worden op ons fraaie hoofdveld. Alle CIOS trainers waren opgeroepen om te komen helpen bij deze voor de kinderen spannende dag. Uiteindelijk werden de CIOS trainers ingezet voor hand en spandiensten, zoals doeltjes plaatsen en bij de lunch, maar verder was het vooral Ajax.

Het zonnetje kwam al vroeg opzetten en 72 kinderen hadden zich ingeschreven, die door Ajax opgewacht werden op de parkeerplaats. Ouders mochten vanwege Corona niet komen toekijken, dus afscheid nemen en konden de kinderen het veld op met hun Ajax rugtasje met daarin o.a. een Ajax bidon. Het moest natuurlijk vooral Ajax ademen en zo was ook het hoofdveld “aangekleed”.

Verdeeld over zes groepen met elk een trainer met als groepsnaam een Ajax speler werden natuurlijk basistechnieken geleerd. Luisteren (mond dicht als trainer praat), discipline (doen wat er gevraagd wordt), baltechniek, alles kwam voorbij op deze leerzame dag. Deze dag stond in het teken "Samenwerking". Aan het eind van de dag kreeg het team dat dat het beste deed een extra prijs.

Drinken en lunch waren geregeld (Catherine hield dat allemaal keurig in de gaten), het zonnetje deed verwoede pogingen het wat extra aangenaam te maken, maar het volgen van een echte Ajax training was toch wel het ultieme genot. Het gras was lekker nat, maar dat deerde niemand. De kinderen waren lekker bezig.
Ajaxclinic 2

Corona speelde wel een beetje mee, want er was geen voetballuchtkussen en ook geen muziek. Een evenement mag niet, maar een training wel.

Na afloop kregen alle kinderen een fraaie certificaat. Voor 1 dagje mochten ze zich even een echte Ajaxied voelen.

Harry (ook de foto’s) – staan ook op de facebookpagina “RCH Jeugd”
Ajaxclinic 4

Ajaxclinic 5

Ajaxclinic 6