Even waanden een aantal van ons zich als filmsterren. Via Alex kwam de vraag binnen of er mensen binnen RCH mee wilden werken aan een spotje van Albert Heijn, dat gerelateerd zou worden aan voetbal.

Film2

Twee filmdagen zouden er mee gemoeid zijn, waarvan 1 dag op RCH. RCH zou daar een kleine vergoeding voor ontvangen. Best wel interessant om hier aan mee te doen. Op 4 maart 2020 was het zover. De filmcrew was al heel vroeg aanwezig.

Grappig om te zien hoe alles werd omgebouwd tot filmlocatie. Alle niet gerelateerde (RCH)onderdelen werden verwijdert van foto’s tot sponsordoeken. Zelfs kleine naamplaatjes op hekken moesten er vanaf. Het is, dat wij het herkennen als zijnde RCH, maar in het spotje zal niemand dat terug zien. Van alles werd vooraf een foto gemaakt, want na de opnames werd alles weer terug gehangen, zoals het was.

Er liep heel veel volk rond met ieder een eigen functie: geluidsman, camera, regiseur, opnameleider, bedenker van het spotje, kleding, schmink, licht, registratie, catering, al gauw een man of 30.

En dan natuurlijk de ‘sterren’. Wie hadden zich allemaal opgegeven om op hun CV “filmster” toe te voegen. We zagen Harry, Ronald, Alfred, Els, Catherine, Eric, Alex, Henk en nog een heel stel figuranten, die overigens ook wel door RCH-ers ingevuld hadden kunnen worden. Maar ja, dan hadden ze er wel moeten zijn.
Film1

Er was een heel draaiboek gemaakt, waarin de personages verwerkt waren. Sommigen van ons hadden een gemakkelijke rol, wat dat doen ze normaal gesproken ook wel bij RCH. Zo werd Alex duidelijk als een Bobo neergezet met een hele dikke beker in zijn handen. Alfred zagen we terug als trainer/coach, Els en Catherine als kantinedames, Eric deed onderhoud, Ronald mocht fraaie lijnen trekken. Henk viel wel een beetje buiten zijn rol, want die werd scheidsrechter (wellicht leuk om dat bij onze jeugd te doen, Henk). En ook Harry kreeg een bijzondere functie. Het openen van het hek en dat zou waarschijnlijk ook de openingsshot van het sportje worden. Althans, dat zei de bedenker van het spotje.

Film6Film7Film8

Het moest een sportje worden van 30 tot 45 seconden. Dat moest wel gaan lukken. Gezien de hoeveelheid opnames moest daar wel iets uit te halen zijn. Hoop werk voor de ‘monteur’.

En toen was daar opeens Corona. Twee dagen filmopnames werden even op de plank gelegd. Genoeg prachtig beeldmateriaal, maar dan weer niet geschikt om te laten zien in een periode, waarin veel (sport)evenementen op slot gingen.

Ik bleef contact houden met het ontwerpbureau. Wordt het nog wat. Nee, iedere keer werd het weer uitgesteld., uitgesteld en…..uitgesteld. Best wel jammer, want we hadden ons toch wel graag terug willen zien. Ook vanwege het feit dat het erg leuk was om mee te maken hoe ‘het’ allemaal in zijn werk ging. Ik heb het hek wat open en dicht gedaan met iedere keer weer een andere stand van de camera. Ook Ronald heeft op 1 dag nog nooit zoveel (dubbele) lijnen getrokken. Alfred kreeg een douche over zich heen. Tijdens de opnames kwamen er ook weer nieuwe opname ideeën en dus weer opnieuw draaien.
Film3Film4

En dan is het oktober en zien we een voetbalspotje van Albert Heijn met heel veel oranjespelers/spoeelster en wie zagen we voorbij komen? Jawel, onze Els, die limonade uitdeelde, dus er was toch nog iets gebruikt van de opnames in maart. De goede kijker zal zien dat er ook nog een moment in beeld was van trainende spelers met op de achtergrond de dug-out van ons mini-arena.

We hebben ons even als TV-sterren mogen voelen, maar helaas geen Televizierring. Toch was het ontzettend leuk om het een keer mee te mogen maken en natuurlijk prachtig dat RCH de locatie was van deze opnamedag. Als je op de onderstaande foto van Els klikt dan kun jet het filmpje zien.

Harry, ook de foto’s.

Film9

Film5