Wat een stralende dag, afgelopen zaterdag, in vele opzichten. Mooi weer, fantastisch F- en E-toernooi en een fantastisch resultaat voor de Kanjerketting van de Vereniging van Ouders, Kinderen en kanker.

RCH kan trots zijn op de organisatie en gastvrijheid van heel veel jeugdleden van diverse verenigingen bij zowel de F-jes als de E-tjes. Goed, er is altijd wel iets wat hapert, maar wat boeit dat de vele voetballertjes. Die willen maar 1 ding: voetballen en verder geen gezeur en dat werd volop gedaan. Je zag iedereen genieten. 

Ard Dinkelberg dacht er het volgende over:
RCH heeft weer haar eigen toernooien. Na het Simon Hazevoet-toernooi voor de jongsten, dat op 12 mei voor de tweede keer gehouden werd, heeft nu de F-en E-categorie haar eigen evenement. Ook op het Thymo Rovers-toernooi van 19 mei is aangetoond dat, als we met zijn allen de schouders eronder zetten, we tot een hoop in staat zijn. De hulp van de familie Rovers, de scheidsrechters, de mensen in de kantine o.l.v. Wendy Ates, de jeugdleiders, de clubs HBC, DSS, EDO en FC Lisse, de mensen die nog even net op het goede moment instapten, Guido Zwikker, Dennis van Rhee, Hein Faber, Harry Gerritsen, Ans en Rinus Dinkelberg hebben het mogelijk gemaakt om op de dag zelf als RCH te stralen.

trtoernooi 19-05-2012-2


Op het veld deden de spelers in de ochtend en middag hun best om op sportief gebied een goed resultaat neer te zetten, maar wat er buiten het veld gebeurde was indrukwekkend. We hebben geld opgehaald voor het goede doel. Voor de loterij hebben vele sponsors prijzen beschikbaar gesteld en eigenlijk was het onvoorstelbaar hoe makkelijk dat ging. Iedereen was ervan overtuigd dat het gekozen goede doel ´Vereniging voor Ouders, Kinderen en Kanker´ een gerechtvaardigde keuze was en er werd daarom ook lustig lootjes gekocht om een goede kans te maken op de AJAX of Messi-shirts. Al met al heeft dat geleid tot een bedrag van bijna 1900 Euro (de bijdrage van vele teams meegerekend) voor de VOKK, wat de familie Rovers zal gaan besteden aan de zogenaamde Kanjerketting.

De foto´s van Harry Opheikens (album 5) tonen aan dat het een gezellige boel was op het RCH-terrein, dat het Thymo Rovers-toernooi geen eenmalige zaak was en dat vele handen grote evenementen neer kunnen zetten. Sportief en menselijk gezien was dit het mooiste wat we konden bereiken!
Ard

V
oorop stond natuurlijk het voetbal en de lol en laten zien wie de beste is. Dat is aan al die voetballers wel toevertrouwd. RCH was in beide toernooien ruim vertegenwoordigt met afwisselende resultaten. Langs de kanten alleen maar genietende coaches en ouders. Was het niet van het voetballen, dan in ieder geval van de zon.
trtoernooi 19-05-2012-3
Buiten het schieten van de bal in het doel was er deze dag nog een belangrijk doel. Niet voor niets werd het toernooi vernoemd naar ons te vroeg overleden jeugdlid Thymo Rovers. Zijn ouders koppelden dit toernooi aan de KanjerKetting, een initiatief van de Vereniging van Ouders, kinderen en kanker. Het is een ketting met kralen, die staan voor een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis. De ketting laat zien wat een kind heeft doorstaan en wat een kanjer hij of zij is. De kinderen krijgen deze ketting gratis, maar ze moeten wel gemaakt worden en dat kost best wel veel geld van ongeveer € 50.000,= per jaar. Op verschillende manieren werd er tijdens dit toernooi geld ingezameld voor steun aan deze KanjerKetting. Zoals u boven gelezen heeft heeft dit bijna € 1900,= opgeleverd. 

Martine, de moeder van Thymo, schreef er het volgende over:
Afgelopen zaterdag 19 mei werd het Thymo Rovers toernooi  gehouden bij RCH.  De dag begon met een stralend zonnetje. Om negen uur stonden de eerste teams klaar om te beginnen aan het toernooi. Thymo is in 2008 overleden aan de gevolgen van kanker en was zelf jeugdlid van RCH.
Tijdens zijn behandelingen in het ziekenhuis kreeg hij de kanjerketting. Dit is een ketting waar kralen aan kunnen die staan voor een bepaalde behandeling.

Dit is voor de kinderen die ziek zijn een ondersteuning.  RCH en de ouders van Thymo hadden besloten om de opbrengst van het toernooi aan de KanjerKetting van de Vereniging van Ouders Kinderen met Kanker te doneren.

Er was een kraampje met informatie waar mensen o.a. een mooi armbandje konden kopen voor het goede doel. Er werden lootjes verkocht voor de loterij, die we twee keer zouden doen. Na de bekeruitreiking van het toernooi van de F-jes en na de bekeruitreiking van de E-tjes. Er waren prachtige prijzen te winnen die gesponsord waren. Dit alles samen met een geweldig team, het mooie weer en het sfeertje vormden een geweldige dag met een fantastisch eindbedrag.

Wij willen iedereen die belangeloos heeft meegewerkt heel hartelijk bedanken voor deze geweldige dag, die veel indruk op ons heeft gemaakt. We kunnen door de inzet van velen een mooi bedrag schenken aan de Kanjerketting.

De prijzen werden beschikbaar gesteld door:
Prachtige bekers van Multivos sport uit hoofddorp
Slagerij Ton de Wit.
Gall en Gall binnenweg
AJewe Sport, Heemstede
Bloemist Harry Schonen
Four seasons, Hoofddorp
Jaap de Groot bloemen, Bennebroek
Oosteinde in Hillegom
Slagerij van de Werf
Supermarkt de Koning
Ajax
tr-toernooi 19-05-2012-1