Alliance’22 O13-2 – RCH O13-1 (13-11-2021)

In alle vroegte op zaterdag begonnen de jongens aan een uitwedstrijd bij Alliance. Het was gelukkig droog, rustig weertje en er was fijne koffie. Rond het kunstgrasveld waren er nog aardig wat ouders te vinden op dit vroege uur, wetende dat dat inmiddels de laatste keer voorlopig is dat dit nog kan. De O13-1 leek wakker en ging fris van start en zette Alliance al vanaf het begin onder druk.

Het eerste kwartier zaten ze praktisch de gehele tijd op de helft van de thuisploeg, maar het vernuft van de laatste pass ontbrak nog en schoten aan de rand 16 waren nog wat te zwak of recht op hun keeper. Didjowy lukte het na knap vrijspelen wel vanaf rechts met een mooie bekeken halve lob over de keeper heen, de 0-1 was daar. RCH ging daarna op dezelfde voet verder maar werd wat slordiger en Alliance kon een aantal keren gevaarlijk uitbreken. Achterin was het onrustig en keeper Florian werd gewaarschuwd met een aantal schoten op goal, waar, gelukkig voor RCH, de scherpte aan ontbrak. Aan de andere kant was het na een mooie combinatie Berat die keurig inschoot, 0-2! Dat was ook de ruststand.

Na rust met nog wat wissels door Onno (O13-1 heeft 4 wissels) drong RCH verder aan en was ondanks dat het rommelig speelde en regelmatig balverlies had toch wel de bovenliggende partij, maar Alliance liet zich niet makkelijk opzij zetten en maakte RCH het voetballen lastig met gedreven en opportunistisch spel. RCH was hierdoor gedwongen het geluk vooral via de zijkanten te zoeken met Max en Joel en ook Duuk. Dat leverde weer corners op en uit een van deze was weer Berat die zorgde voor 0-3. Dat is in de pocket dachten ouders, en spelers mogelijk ook. Alliance was echter geenszins van plan zich gewonnen te geven en zette een tandje bij, daar waar RCH eigenlijk slordiger werd. Dat resulteerde in de aansluitingstreffer niet lang daarna. Op zich nog weinig aan de hand zou je zeggen maar je voelde een kleine kentering gaande.

Toen na slordig uitverdedigen niet lang daarna Florian met een bekeken lob voor de tweede keer werd verschalkt werd het 2-3 en zag je de tegenstander groeien. Het was in de slotfase billenknijpen, Alliance omsingelde RCH en we konden de bal maar niet lang in de ploeg houden. Het team viel een beetje uiteen met toch nog te veel spelertjes voor de bal in een aanvallende modus en een verdediging die twijfelde en daardoor wankelde. En dan gebeurt het onvermijdelijke, met een bekeken schot kwam de derde goal. Alliance was euforisch en de scheidrechter floot bij de aftrap direct af (hmmm, wat daarvan te denken?). Maar goed, in dat soort situaties moet je als ploeg niet eens komen natuurlijk, al waren een aantal even ontroostbaar of zelfs woest. Toch ook een goede les voor de jongens, een les overigens die het Grote Oranje dezelfde avond ook zou leren! Dat gaf misschien wel een beetje troost, het overkomt kennelijk de besten.
Rogier Lanting (Erik Koppers de foto’s)

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten