Kledingplan

RCH heeft voor de Jeugd een Kledingplan opgesteld. Met het Kledingplan wil RCH haar Jeugdteams een mooie, strakke uitstraling geven. Deelname is verplicht voor alle jeugdleden.

In geval een jeugdlid uit haar/zijn kleding is gegroeid, kan een verzoek gemaild worden voor een grotere maat. Deze en andere vragen over kleding kunnen gestuurd worden naar kleding@rch-voetbal.nl.

Kledingplan R.C.H.
Bij ontvangst van de kleding wordt geacht dat de betreffende ouder kennis heeft genomen van onderstaand kledingplan.

Doelstelling kledingplan
RCH heeft voor de Jeugd een Kledingplan opgesteld. Met het Kledingplan wil RCH haar Jeugdteams een mooie, strakke uitstraling geven. Deelname is verplicht voor alle jeugdleden. Daarmee wordt het voor RCH mogelijk om shirt-sponsoren te werven. De inkomsten uit de sponsoring worden deels gebruikt om de kleding goedkoper aan haar leden te kunnen aanbieden en komt deels ten goede aan de jeugdopleiding van R.C.H.

Het Kledingplan heeft een looptijd van 3 voetbalseizoenen. Per november 2019 is gestart met uitlevering van de kleding aan selectieteams. Vanaf het volgend seizoen of zoveel eerder als mogelijk volgen de overige teams. Het plan eindigt aan het einde van ieder seizoen.

Kleding in bruikleen
RCH koopt de kleding centraal in. Elk jeugdlid betaalt jaarlijks via de contributie een bijdrage van €35 per jaar. Het jeugdlid krijgt op basis daarvan een RCH wedstrijdtenue in de juiste maat in bruikleen van RCH. De kleding is en blijft in eigendom van RCH.

Leden die vertrekken bij RCH zijn verplicht de kleding in goede staat te retourneren aan RCH. Bij vertrek gedurende het seizoen is er geen recht op restitutie maar wel een plicht om de kleding te retourneren.

RCH wedstrijdtenue
Het RCH wedstrijdtenue voor veldspelers bestaat uit drie kledingstukken:

  1. Blauw zwart RCH voetbalshirt met RCH logo en witte opdruk van sponsors
  2. Witte broek
  3. Blauw zwarte voetbalkousen met RCH logo

Voor keepers is er een RCH keeperstenue beschikbaar dat bestaat uit een keepersshirt, een korte keepersbroek en sokken. Dit geldt alleen voor vaste keepers die aan de keeperstraining deelnemen.

Shirts en sokken zijn speciale aanmaak, wat betekent dat de kledingleverancier Hummel de kledingstukken van RCH op bestelling maakt. Hier is levertijd aan verbonden.

RCH trainingstenue
Op dit moment kent RCH (nog) geen trainingstenue. Indien een team gezamenlijk een trainingstenue aanschaft streven we naar uniformiteit binnen het team maar ook over de teams van RCH heen. Het trainingstenue moet dezelfde kleurstelling hebben als de RCH wedstrijdkleding: wit, blauw en zwart.

Indien op het trainingstenue een sponsornaam dient te komen, moet contact opgenomen worden met de sponsorcommissie van RCH en wordt de kleding ook bestelt via RCH. Indien het team zelf de kleding regelt mag er geen sponsornaam op komen en ook geen RCH logo.

De afspraak is dat teams overleggen met de coördinator voor de kleding alvorens zij een bestelling plaatsen. Indien gewenst kan RCH ook de trainingstenues bestellen. Doorgaans kan RCH dit goedkoper dan een particulier.

Omruilen kleding
Op het moment dat een speler zijn kleding is ontgroeit, kan hij/zij zijn/haar tenue omruilen voor een tenue van een andere maat. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de juiste maat, kan dit een nieuw kledingstuk of een gebruikt kledingstuk zijn. De Kledingcommissie zal maandelijks op een vast moment aanwezig zijn om kleding te ruilen. De data worden gecommuniceerd in de nieuwsbrief.

Bij inname van kleding wordt gecontroleerd of de kleding in goede staat verkeerd. In geval de kleding niet meer bruikbaar is, worden kosten in rekening gebracht.

Kosten bij vervanging kleding
Als een speler een kledingstuk moet vervangen (verloren, versleten, kapot), dan zijn hier kosten aan verbonden:

Kledingstuk kosten:

  • Shirt € 30
  • Broek € 10
  • Kousen € 12,50

Spelregels gebruik kleding
RCH heeft een paar spelregels opgesteld:

  • Deelname aan het Kledingplan is verplicht;
  • Het voetbaltenue moet bij elke wedstrijd worden gedragen;
  • Het voetbaltenue mag niet bij andere gelegenheden gedragen worden;
  • Er mogen geen (persoonlijke) gegevens of andere zaken in of op de kleding aangebracht worden die niet meer verwijderd kunnen worden of schade aan de kleding aanbrengen.

De shirts zijn bedrukt zijn met de namen van onze jeugdsponsoren: Rodon, Classicus en HME. Ook Sport2000 heeft dit mede mogelijk gemaakt.

Jeugd shirtsponsors