Een vereniging draaiende houden is natuurlijk een dingetje, maar gelukkig heeft RCH veel hulp van vrijwilligers, die niet in beste voetbalbeentje voor zetten, maar de handen flink uit de mouwen steken. Al dan niet hun voetbalcarrière bij RCH gevolgd hebbende is er ook nog een RCH leven na hun sportieve carrière al moet gezegd worden dat het werk dat ze leveren niet voor een sportschool onderdoen.

We hebben nu al twee rare seizoen, waarin veel voetbal stil ligt, maar het reilen en zeilen binnen de club gewoon doorgaat. Tenslotte is 2022 begonnen en wordt er al flink nagedacht over het seizoen 2022-2023. Wat nooit stil staat is het vele kluswerk en dat wordt nooit afgelast, dat gaat het hele jaar door. Is het niet buiten, dan is er binnen wel iets te doen.

Zo is er hard gewerkt aan de accommodatie rondom de velden. Het was niet alleen hard nodig, maar ook, met de eventuele thuiswedstrijden van HFC op ons hoofdveld, is het voor het plaatje ook wel goed het er allemaal fraai uit te laten zien.

Daar wordt natuurlijk ook wel gebruik gemaakt van professionals, zoals adviezen over schilderwerk (kleedkamers en kantine), maar ook het maken van speciale planken, zoals we dat hebben kunnen zien bij de renovatie van de zuidmuur van de kantine en ook hier moet dan weer een verfje op. Steunbalken zijn deels ook vervangen bij de kantine achter de keuken. Dat heeft de aannemer verzorgd die deze klus met nieuwe rabatdelen, geklaard heeft.

Professionele hulp of niet, er blijft nog genoeg werk over voor onze klusclub. Er werd hard gewerkt aan de renovatie van de oude kleedkamers bij het Hoofdveld. Op de beginfoto uit 1988 uit het NHA is nog te zien hoe het ooit was, incl. de oude houten staantribunes, die in 1988 gesloopt zijn.

Het hout van de kleedkamers werd verwijderd (te onderhoudsgevoelig), het RCH logo werd verwijderd en kwam een nieuwe versie voor. Onder hout kwam zelfs nog een grote grafitietekening tevoorschijn (extra verwijderklus). Na het verwijderen van de witte planken kwamen er verrotte steunbalken tevoorschijn, dus weer een extra klus. Daarnaast het bijvullen van voegen en het pleisteren van de hoek met cement.

Rob van Dijk van schildersbedrijf “Jac. Van Dijk en Zn verteld: “Daarna zijn de muren  geïmpregneerd en 2x gesaust met Acrylverf. Een machtige klus, die alleen maar geklaard kon worden door de klusploeg van RCH, die fantastisch samenwerken in een optimale sfeer! Zij zijn de kerels die alles aansturen en keihard werken”.

Daarbij is flink gebruik gemaakt van de kennis en het beschikbaar gestelde materiaal van Sikkens met dank aan Store Accountmanager Dave Kuijt.


Op de foto van Harry links voorzitter Kees Kokkelkoren, Peter den Hollander, Eric Rijke, Dave Kuijt (Sikkens) en Rob van Dijk.

Het is allemaal liefdewerk van een stel oer RCH-ers, waar we heel dankbaar voor mogen zijn. Ze zijn nooit klaar. Meestal is de dinsdag de vaste klusdag, maar inmiddels worden veel extra uurtjes gemaakt met een klein beetje dank aan corona, zodat er veel ruimte is om te klussen.

Een ander klusje dat bijvoorbeeld gedaan is het vernieuwen van het scorebord op het Hoofdveld. Het oude was niet meer te herstellen en is inmiddels vervangen.

Het “klusje’ voor dit jaar is het schilderen van de zuid kant van de kantine (hopelijk weer met hulp van Sikkens), maar ook, waar nodig, het herstellen van andere delen van de kantine.

RCH wordt weer blauw-wit zoals het ooit was. Een fantastische uitstraling en lust voor het oog”, aldus Rob.

Harry Opheikens

Foto’s van Eric Rijke, tenzij anders vermeld

Delen met anderen?

Algemeen clubnieuws
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten