Een hartelijk welkom van Sinterklaas

Die afspraak staat, volgend jaar komt Sint weer terug, dan weten we dat vast. Woensdag 29 november bracht Sinterklaas weer zijn jaarlijkse bezoek aan de RCH jeugd en ook nu had hij weer een aantal voetbal Pieten mee, zelfs gekleed in de RCH kleuren. Spanje is natuurlijk een groot voetballand, dus ook nu was de verwachting hoog gespannen bij de RCH jeugd.

Op het trainingsveld zijn de allerjongsten rustig aan het trainen en krijgen ze de voetbalkneepjes uitgelegd door onze ervaren trainers, opeens was echter de concentratie zoek, want….. daar was opeens Sinterklaas met zijn voetbal Pieten. De Pieten kregen het al gelijk druk, want er was geen oog meer voor de training, maar de handen gingen open voor heerlijke pepernoten.

De een had nog vollere handen dan de ander en anders waren de monden wel flink gevuld. Lastig voetballen zo. Toen de pepernoten lekker opgesnoept waren werd het tijd voor het serieuze werk, datgene waarvoor je bij RCH lid bent, voetballen met plezier!!! Het samenstellen van de teams was niet moeilijk, de aanwezige ouders kregen de belangrijke taak het op te nemen tegen alle jeugd en dat vonden onze jeugdspelers een geweldig idee.

Positiespel? Wat is dat? Eenmaal de bal in het spel is het met z’n allen gaan voor die bal, waar die zich ook bevind op het veld. De bal is nauwelijks meer te zien, de Pieten des te meer met hun opvallende kleding. O ja, er lopen ook wat ouders rond, maar die werden gepasseerd voor ze er erg in hadden. Lekker hoor, je vader of moeder even dollen.

Dat lieten de ouders natuurlijk niet over zich heen gaan en de Pieten al helemaal niet. Tenslotte staat Sinterklaas aan de kant te analyseren of hij de goede voetbal Pieten bij zich had voor het volgende seizoen. Voor je het weet zit je op de bank. Zover kwam het niet. Sommige vaders en moeders hadden goede voetbalbenen en geweldige skills, dus het werd een zeer spannende pot om naar te kijken. Het werd uiteindelijk heel knap 2-2. Knap van de kinderen of knap van de ouders, dat laten we maar even in het midden.

Na de teamfoto met de Pieten en Sinterklaas lekker naar binnen in de fraai versierde kantine, waar lekkere limonade en chips voor de kinderen klaar stond. Nog vragen voor Sinterklaas? Er is er altijd één: “hoe oud is Sinterklaas?” Ik ben gestopt met tellen was het antwoord. Er moest natuurlijk gezongen worden en ook de ouders lieten zich daarin niet onbetuigd.

Gezelligheid kent geen tijd, maar Sint moest weer verder. Tenslotte drukke tijden.

Dank u, Sinterklaasje en graag tot volgend jaar. Ook dank aan de Sinterklaascommissie van RCH

Harry Opheikens (ook de foto’s) (meer foto’s staan op de FB pagina RCH Jeugd)

Delen met anderen?

Jeugd nieuws
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten