Excelsior-RKC (16-03-2024)

Het komt natuurlijk een beetje vreemd over dat er opeens een verslag komt van deze ere-divisie wedstrijd, maar het stond al een tijd op het programma om iets dergelijks te doen. Het hielp wel dat er een soort connectie bestond tussen RCH en Excelsior, want Robbin Opheikens heeft en gevoetbald, trainer geweest en coördinator geweest bij RCH, maar sinds twee jaar woont en werkt Robbin in Rotterdam bij Excelsior en ook hij vond het wel leuk een groep RCH-ers te verwelkomen in het kleine (4000 mensen), maar gezellige Van Donge & De Roo Stadion.

Zaterdag kwart over vijf stond de bus klaar. Wel met een bijzondere chauffeur, want hij is ook de chauffeur van de Ajax-bus, maar misschien niet verstandig daarmee naar Rotterdam te gaan.

De wedstrijd zou om acht uur beginnen en wij waren om even na zeven uur in het stadion, dus tijd genoeg voor een hapje en een drankje, tenslotte heeft menigeen het avondeten gemist.
Al snel hing er om diverse jeugdnekken de Excelsiorsjaal (gratis, maar wel met een linkje naar de vriendenloterij).

Bij opkomst van de spelersgroepen kregen wij even een gigantisch spandoek over onze hoofden te verwerken, maar gelukkig ging die weer weg bij de start van de wedstrijd. Voor beide ploegen was het grootste belang niet te verliezen en winnen zou erg welkom zijn. Beide hadden 21 punten, vlak boven de degradatielijn en was er ook nog de pech dat de avond daarvoor Heracles gewonnen had, die op dat moment 22 punten had, maar na de wedstrijd 25. Om een beetje aansluiting te houden zou het mooiste zijn om te winnen.

Het werd een zeer aantrekkelijk en spannende wedstrijd. Hoewel stevige duels was het best wel sportief en al helemaal geen blessures. In het begin best wel spannende momenten voor de Excelsiorgoal, maar keeper van Gassel wist een paar keer goed te redden. Daarna ging de wedstrijd gelijkwaardig op, maar in de 28ste minuut was het raak voor Excelsior. Vanuit de drukte in de 16 werd de bal achter de RCK keeper geplaatst. Juichen natuurlijk in dat stadion. Met die stand werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft wederom twee hardwerkende ploegen, waarbij Excelsior voorzichtig te werk ging om de voorsprong vast te houden en RKC natuurlijk op jacht naar de gelijkmaker. Kansen over en weer, stevige duels, maar nog steeds zonder noemenswaardige blessures. Van beide kanten flink wat wissels, want het duel vroeg een hoop kracht.

En dan gebeurt het toch waar Excelsior voor vreesde, de 1-1. Een nauwelijks geblokt schot vanaf de 16 verdween rechtsboven in de hoek. In de laatste minuten twee hardwerkende ploegen, de spanning liep op. Zelfs pogingen van RCK een strafschop te forceren, maar de scheidsrechter trapte er niet. En zo bleef het na iets meer dan 90 minuten 1-1. Naar horen zeggen was Excelsior vooral blij niet verloren te hebben al schoten beide ploegen niet hard op met het gelijke spel. Het wordt nog spannend voor beide ploegen.

Na afloop snel terug naar de weer gereedstaande bus voor de terugtocht en een dankwoord aan Robbin voor de kaarten en uiteraard ook voor de organisatie, zoals het regelen van de bus.

Het was een erg leuk uitje en er wordt al nagedacht over een herhaling.