HBC O10-3-RCH O10-1 (27-01-2024)

2-2 gewonnen

De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen moesten we spelen tegen HBC. Het was aan de frisse kant maar verder een stralende dag met een lekker zonnetje. Tegen HBC voetballen is natuurlijk altijd extra spannend. We kwamen zoals gewoonlijk veel klasgenoten tegen en veel andere bekenden.

De technische staf had een intelligent wisselsysteem bedacht wat uitermate goed werkte. We hadden deze wedstrijd maar één wissel i.p.v., vaak, 3 à 4. Dat is wel zo lekker voor alle kinderen waardoor ze veel speelminuten kunnen spelen.

Deze wedstrijd was voor iedereen weer even wennen i.v.m. de winterstop. Door wat onoplettendheid achterin wist de aanval van HBC de eerste goal te scoren. Dit schudde onze jongens wakker waardoor we daarna wat beter voetbal op de mat legden. Uiteraard was de afwezigheid van Marley en Razul een gemis in het voorwaartse voetballen.

Mathieu wist na mooi vechtvoetbal de tussenstand op 1-1 te zetten en zo gingen we ook de rust in. Coach zag al dat deze wedstrijd te winnen was, want we waren overduidelijk beter. Meerdere ballen van ons gingen echter naast of hoog over dus tijdens de trainingen moeten we nog wel werken aan onze schotentechniek. Door dit wilde voetbal maken we het onszelf onnodig moeilijk.

In het laatste kwart van de wedstrijd wist Humaid ook nog te scoren na zijn bekende slalom techniek langs drie of vier kinderen. Deze 1-2 stand zouden we ook niet meer weggeven, zag ik aan de verbetenheid van onze jongens. Maar een 1-3 zou erg welkom zijn. De bal wilde er maar niet in. Ook gezegd moet zijn dat het keepertje van HBC een dijk van een keeper was.

Scheids vond het in de laatste minuut van de wedstrijd noodzakelijk om een duidelijk gestopte bal als goal goed te keuren. Jammer dat dit zo moet. RCH was de overduidelijke betere partij in deze wedstrijd dus dan doe je zoiets niet. Om nog maar te zwijgen dat het allang tijd was. Maar goed de scheids heeft altijd gelijk zullen we maar zeggen. Eindstand 2-2 al zullen de kinderen dit voor eeuwig herinneren als een partij die ze gewonnen hebben.

Maarten Georgius Coach RCH 10-1