Hillegom O9-5-RCH O9-1 (19-11-2022)

Wat is het koud hè?

Twee graden boven nul. Wind uit het oosten, ook wel de Russische beer genoemd. Siberische koude lucht waar ongetwijfeld niet alleen RCH maar ook de tegenstander last van zal hebben. We spelen vandaag tegen Hillegom. Eerder dit seizoen stapten we tegen hen met winst van het veld af.

Sommige van onze jongens bleken echter niet zo goed bestand tegen de kou. Bij aanvang van de wedstrijd waren Marley en Ben niet in goeden doen. Ze hadden het allebei heel erg koud en ze waren niet in beweging te krijgen. Beide rakkers gingen vroegtijdig naar huis. Geen fijn begin van de wedstrijd.

Coach had afgesproken met de coach van Hillegom om 7 tegen 7 te spelen, zodat je zo min mogelijk spelers in de kou langs de lijn had staan. Door het vertrek van Ben en Marley hadden we daardoor geen wisselspelers meer. Enigszins aangedaan door het vertrek van onze teamgenoten begonnen we toch met volle moed aan de wedstrijd.

Als vanouds ging Kagan er vol tegenaan en wist al een paar keer snel op goal te schieten, helaas zonder resultaat. Het spel ging mooi gelijk op en Hillegom en RCH waren aan elkaar gewaagd, beide teams waren ongeveer even goed. Tot scoren kwamen beide partijen niet in het eerste kwart.

Hillegom wist voortdurend heel goed de bus te parkeren voor haar eigen goal. We kwamen er gewoon niet doorheen. Hoe vaak Kagan en Allistair het ook probeerden, door deze sterke verdediging heen komen lukte maar niet. Ook moet gezegd dat de keeper van Hillegom een uitstekende keeper was. Zowel in het tegenhouden als in de uittrap hadden we hier met een professional te maken.

En ja als RCH niet tot scoren komt dan is het wachten tot de tegenstander het wel doet. En zo geschiedde 1-0 achterstand. Was dat even zuur. En Hillegom bleef daarna maar komen, zouden we dan afstevenen op ons eerste verlies dit seizoen? Nou als het aan Tristan lag in ieder geval niet man oh man wat vocht hij voor elke bal en wat maakte hij mooie rushes langs de zijlijn van het veld. Tristan was de man in vorm.

In de tweede helft had Taeke het keepers tenue van Mathieu overgenomen. Taeke wist een paar keer verdienstelijk de bal tegen te houden. Ook ballen uitschieten kan hij als een volleerd keeper.

En met Mathieu voorin waren we aanvallend ook een stukje beter dan in de eerste helft. We legden mede daardoor nu meer de druk bij Hillegom. Een wending in de wedstrijd was aanstaande.

Superspits Kagan kwam gelukkig eindelijk door de verdediging heen en wist de 1-1 te scoren. Hij werd daarbij goed geholpen door Tristan en Alistair. Feest en gejuich langs de zijlijn. Mooi om te zien hoe grootouder en vaders meegenieten met het team. High fives alom. De kou zal ook geholpen hebben bij dit enthousiaste gedrag.

Het laatste kwart van de wedstrijd bleef heel spannend. Hillegom gaf niet op en bleef goed voetballen. Door kanjers Rawad en Morritz kwamen ze er gelukkig achterin niet doorheen. Al scheelde het soms niet veel. Hillegom wist een paar keer van afstand te schieten en gelukkig gingen ze net naast. Hierdoor bleef het super spannend en bleef de uitkomst ongewis.

Maar uiteindelijk was RCH toch de betere partij. Door mooi samenspel tussen Tristan en Kagan wisten we uiteindelijk de 1-2 te maken. Wederom feest en eerlijk gezegd ook opluchting langs de zijlijn. Met een voldaan gevoel gingen we huiswaarts. Dit weekend kon niet meer kapot.

Maarten Georgius, coach RCH 09-1
foto’s: Jeroen Koomen

 

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten