RCH Icoon Jaap Booms overleden

Afgelopen week bereikte ons het trieste bericht dat Jaap Booms op 14 mei 2018 op 87-jarige leeftijd is overleden. Jaap kunnen we rustig een RCH-icoon noemen. Maar liefst 77 jaar is hij lid geweest van onze roemruchte vereniging.

In 2016 is Jaap uitgebreid gehuldigd voor zijn 75jarig lidmaatschap en verwierf hij de titel van erelid. Iets waar hij bijzonder trots op was. De gemeente Heemstede heeft hem de erepenning toegekend en de Koninklijk Nederlandse Voetbal bond heeft hem de gouden spelt uitgereikt.

Met Jaap verliest RCH een van zijn kleurrijkste leden. Tot vlak voor zijn dood heeft Jaap nog iedere zondag de honneurs waargenomen om als gastheer voor de bezoekende verenigingen op te treden. Zijn markante persoonlijkheid was wijd en breid bekend, temeer omdat hij de rol van RCH-ambassadeur met verve en over een periode van vele jaren invulde. De bestuurskamer was op de zondagen zijn domein. Altijd goedlachs aan de kop van de tafel. Snaaks probeerde hij dan nog de scheidsrechter van de dag te beïnvloeden om toch vooral zijn cluppie een beetje te helpen. Dit leidde vaak tot hilarische taferelen.

Jaap zal in onze herinnering blijven als een prachtig mens, altijd vrolijk en vol goede zin. Zijn loyaliteit naar de club is onovertroffen.

Wij wensen zijn familie en alle vrienden sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.


 

Delen met anderen?

Algemeen clubnieuws
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten