Laszlo Nanai overleden

Voor velen kwam het overlijden van Laszlo als een donderslag bij heldere hemel. Hij werd 73 jaar.
Op 23 december 2009 hebben wij afscheid van hem genomen. Hij laat een lege plek bij ons achter.

Onze Nederlandse Hongaar was een bijzonder mens. Hij was vriendelijk, enthousiast, sportief en zijn trouw aan RCH was bijzonder.

Toen in 1956 de Hongaarse opstand uitbrak, vluchtte Laszlo naar Nederland en vond in Zandvoort een verblijfplaats, waar hij de rest van zijn leven zou blijven wonen.

Als jonge talentvolle voetballer vond hij snel zijn weg naar het eerste elftal van RCH. Hij speelde o.a. met Bram Peper, Jan Honout, Loek Biesbrouck sr en Dolf Poerwo. Laszlo viel op door zijn koelbloedigheid, zijn geweldige techniek en zijn inzicht in het spel. Denk maar eens terug aan de legendarische strafschop tegen Limburgia.

Na zijn periode als voetballer besloot hij trainer te worden. Een korte periode misten wij hem op ons mooie sportpark, maar van 1988 was hij wekelijks te bewonderen in het eerste veteranenelftal. Vele oudere RCHers zijn trots, dat zij kunnen zeggen ‘ik heb mat Laszlo Nanai gespeeld. Het veteranen voetbal was dé sleutel tot bijzondere hechte vriendschappen.

De laatste 7 jaren waren voor de Puppies van s.v. Zandvoort, waar hij met oud-RCHer Ge Oosterbaan de Zandvoortse jeugd de fijne kneepjes van het spel aan leerde. Hij leerde de jonge spelertjes o.a. hoe je een bal moet trappen, want dat was immers zijn specialiteit! Door zijn enthousiasme is er een hecht contact gegroeid tussen de Puppie van sv Zandvoort en de Racertjes van RCH. De jaarlijkse uitwisselingen zijn een groot succes!
Laszlo bedankt

Delen met anderen?

Algemeen clubnieuws
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten