Jeugdweekend RCH weer een feestje 11 en 12 juni 2022

In 2019 was het voor het laatst, daarna was het een en al corona, dat de organisatie van de traditionele jeugdweekend in de weg stond. Het altijd zeer geslaagde evenement aan het eind van het seizoen (bestaat al zeker sinds 2007) moest weer wat nieuw leven ingeblazen worden.

Walter Groen en stagiair Hidde namen het voortouw en zetten nog niet hoog in door de leeftijdsgrens op 14 te zetten. Veel (oud) leden dragen het RCH evenement met trots met zich mee. Misschien nooit het evenement gewonnen, maar het was gewoon een feestje er bij te zijn. Walter besloot er ook een 24 uurs evenement van te maken in tegenstelling tot eerdere edities.

Zaterdag 11 juni om 13.00 uur was de start tot en met zondag 12 juni 2022 om 13.00 uur, bijna gelijktijdig dit weekend met de 24 uur van Le Mans. Dat is een uitputtingsslag, maar voor onze jeugde voetballeden zou het dat weekend ook worden.

Ruim 30 kinderen hadden zich aangemeld in de leeftijd van 8 tot 14 jaar en het enthousiasme van de kinderen zorgde er voor dat het een feestje werd. Sommige van de deelnemers hadden ook al een eerdere editie meegemaakt, maar voor de allerjongsten was het toch wel spannend, zeker met het overnachten zonder paps of mams in de buurt, maar gelukkig wel met uitstekende begeleiding.

Zaterdagmiddag om 13 uur werd dus het startsein gegeven voor de 24 uurs happening met sport en spel. Als altijd was daar het Belgisch voetbal, waarbij het voetbalspelletje even anders gespeeld wordt dan gewoon voetbal. Er waren vier teams: Ajax, PSG, Manchester en Norwich.

Met tussendoortjes van drinken en fruit werd de strijd voortgezet met voetpong (bal in een cementbak schietend proberen te mikken), voetvolley (over het netje), paaltjesvoetbal, waarbij hele forten werden gebouwd om toch vooral te voorkomen dat de paaltjes (flesjes water) omgeschoten werden (bijna al het meubilair uit de kantine werd naar buiten gesleept), natte baan buikglijden en een postenspel, waarbij een bord meel door de voorste speler over gekieperd moest worden in het bord boven het volgende hoofd en aan het eind moest er dan dezelfde hoeveelheid op het bord liggen. Lastig bij een lichte wind. Menig speler kwam dan ook onder het meel te zitten.

Na de BBQ lekker Nederland-Polen kijken, maar zelf voetballen genoot toch wel de voorkeur na een saaie eerste helft. Na ongeveer een kwartier waren de meeste kinderen buiten aan het voetballen. Na elven was het slaaptijd in 1 van de kleedkamers en ja, je hebt dan stoere mannen, die zolang mogelijk wakker proberen te blijven. Dat is dan ook de volgende dag te merken. Een aantal kinderen gaven toch de voorkeur thuis te slapen.

Op zondagmorgen om half negen het ontbijt met door Catherine gesmeerde boterhammen om daarna aan een warming-up te beginnen onder leiding van Danilo.

Vervolgens werd er per boot vertrokken naar de Molenplas waar het vrij spelen/zwemmen was. Een sleepboot met daarachter twee sloepen in de sleep. We mochten in de haven opstappen en de bootjes waren gehuurd van de scouting uit Haarlem. Eenmaal bij de Molenplas waren er toch wat helden, die in het frisse water doken. De ‘landrotten’ onder de kinderen waren lekker aan het chillen en ondertussen werd er drinken en chips uitgedeeld.

Na een uurtje was het toch wel tijd terug te gaan varen om bij RCH nog een balletje te trappen en toen waren de ouders er. Catherine had ondertussen broodjes worst klaar gemaakt. De winnende ploeg kreeg een appeltaart en om 13 uur konden de kinderen vermoeid, maar voldaan naar huis na een zeer geslaagd weekend.

Wie was de winnaar? Ach, dat waren we allemaal, zowel de kinderen als de organisatie.

Met dank aan de keukenploeg met Amber, Ursula en Catherine. De begeleiding was in handen van Walter, Paul, Bart, Harry (tevens fotograaf), Sander (o.a. chef BBQ), Hidde, Cassandra en zoon Danilo.

Foto’s: Harry Opheikens (foto’s te zien op de Facebookpagina RCH Jeugd)

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten