KHFC O8-6-RCH O8-1 (04-12-2021)

Uitspelen is winnen.

RCH 08-1 moest tegen Koninklijke HFC 08-6.  De witte wieven stonden nog op het veld toen wij aankwamen bij de Koninklijke HFC.
De BMW op de oprijlaan en de bemande cappuccino machine intimideerde al gelijk bij binnenkomst.
Is dit een golfbaan of een voetbalclub? Coach kent deze club goed en is bekend met het voetbaltalent van de Koninklijke HFC.
Ook is het organisatie talent van deze club bekend. Dat moet ook wel als voor elke leeftijd er meer dan 10 teams zijn.
Iedereen denkt bij een andere club weleens zou het bij de buurman het gras groener zijn. Het simpele antwoord is nee.
Er stonden geen goals klaar, de lijnen waren niet uitgezet en er was……ook geen tegenstander.
Bij navraag in de directiekamer van de Koninklijke HFC, wat er uitziet als de approach van Schiphol, wisten ze ook niet waar de tegenstander was.
Ik wilde bijna opperen dat ze hun verrekijker anders even konden pakken om met walkietalkie in de hand de tegenstander op te sporen.
Coach dacht laat ik niet de lolbroek uithangen.
Vijf minuten voor tijd kwamen ze dan toch. Lekker op tijd zei ik tegen de coach. Dat viel niet in goede aarde. “We zijn toch op tijd?”.
Ok dacht ik, laat maar, laten we maar gaan voetballen. De goals werden in allerijl nog ergens vandaag getoverd. Het veld was veel te klein uitgezet etc.
Het gras is bij de buurman niet altijd groener zullen we maar zeggen.
We begonnen sterk. Met veel drive naar voren. Eigenlijk wat we vorige week niet deden ging nu heel goed. De eerste goals vielen dan ook snel.
Iedereen was in goede vorm met veel gevoel voor de bal, en er werd zowaar over gespeeld. Al snel stonden we 0-2 voor.
Maar ja het is wel de Koninklijke HFC dacht coach dus niet te vroeg juichen. Iemand van ons maakte hands. Penalty, en naast.
Toen ging het snel. De ene goal naar de andere goal vloog er in. Met fraaie acties van Sergei, Marley, en eigenlijk iedereen.
Taeke had op een gegeven moment een mooie rush langs de lijn en schoot hem, buitenkant voet?, fraai in de verre hoek. Iedereen juichen.
Met twee wissels aan de kant, die om de twee minuten vragen “ mag ik er in?” mag ik er in? , is het soms lastig wisselen.
Nadat we al dik voorstonden ging coach gelijk wisselen als er iemand gescoord had.
Dit zorgde uiteindelijk dat iedereen scoorde incluis de keeper. Het was een mooie voetbalochtend.
Was er dan niks aan te merken op het spel?? Ja natuurlijk wel. De bal dichtbij je houden en niet te ver voor je uitschieten is nog een punt van zorg.
Daardoor verliezen we heel vaak de bal.  Zeker net voor het goal van de tegenstander is dat jammer en verliezen we daardoor veel punten.
Ook zou ik alle papa’s en mamma’s willen aanraden om met hun kind als het weer het toelaat het linker been te gaan trainen.
Of als je kind links is het rechter been. Het tweebenig zijn heeft veel voordelen vooral bij scoringspositie voor de goal.
Eindzege 1-9 gewonnen. Volgende week weer tegen de Koninklijke HFC maar dan thuis. Hmmm. zouden we de ban kunnen doorbreken?

Maarten Georgius, coach RCH 08-1 (ook de foto’s)

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten