Mirte Boersma, onze damestrainster

Zaterdag 28 november 2020 interviewde jeugdvoorzitter Walter onze damestrainster Mirte.

“Zien hoe ze bereiken wat ze willen dat is te gek”, aldus de R.C.H. trainster.

Sinds dit seizoen is Mirte Boersma (17) trainer van de meiden bij R.C.H. Mirte woont in Haarlem en zit op de HAVO. Ooit speelde ze hockey, maar een paar jaar geleden verruilde ze hockey voor voetbal. Waarom? Ze kiest graag haar eigen koers en eigenlijk wilde ze het al een hele tijd. Ze vindt de sfeer rondom voetbal nu eenmaal leuker. Inmiddels voetbalt Mirte bij R.C.H. in een selectieteam.

Mirte traint de meiden van 12-14 jaar. Ze doet dit samen met een ervaren voetbaltrainer. “Ik herken veel van mezelf in deze meiden. Ze maken veel plezier maar leren ook goed voetballen. Dat gaat prima hand in hand”, aldus Mirte. De meiden zelf zijn super blij met iemand als Mirte.

Wat Mirte verder leuk vindt aan R.C.H. is dat de vereniging niet zo heel groot is. Iedereen kent elkaar en er heerst een goede sfeer. Jongens en meisjes tot een jaar of 14 voetballen veel samen en leren elkaar daardoor ook goed kennen”. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met iemands niveau.

Tot haar tevredenheid ziet Mirte steeds meer meiden kiezen voor voetbal. De goede prestaties van het Nederlandse Vrouwenelftal dragen hier zeker aan bij. Ook bij ouders is het inmiddels geaccepteerd. Meer meiden trekken ook meer meiden. R.C.H. biedt in de regio meidenvoetbal voor alle leeftijden op alle niveaus!

Delen met anderen?

Tags: damesvoetbal, Haarlem, Heemstede, Meiden voetbal, Meisjes voetbal
Jeugd nieuws
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten