O10-1-Overbos O10-4 (30-09-2023)

Monsterscore!!!!

Op een net gemaaide grasmat mochten we naast ons prachtige clubhuis spelen tegen Overbos. Met een heerlijk zonnetje aan de horizon waren de omstandigheden ideaal. Er was wat drama bij het inspelen maar het team wist dit onderling redelijk goed op te lossen. Ook dat moeten ze leren en samen oplossen.

We begonnen de wedstrijd met Mathieu weer op het oude nest namelijk in de goal. Tijdens het inspelen had hij een aantal mooie reddingen laten zien. Tevens op het vertrouwde honk Rawad en Moritz. Kortom met de verdediging zat het wel goed. Knappe jongen die daarlangs wil komen.

Voorin moesten we helaas Taeke en Razul missen. Beiden hadden andere verplichtingen. Maar al snel bleek dat Marley, Alastair en Humaid prima in staat waren om aanvallend voetbal te spelen. Coach knipperde een keer met zijn ogen en de eerste bal lag er al in.

En zo ging dat een tijdje door. Overbos kwam er niet echt aan te pas tegen dit voetbalgeweld van RCH. Bijna iiedereen pikte een goaltje mee. Tristan scoorde twee keer, Ben een fraaie volley,  Humaid  zeven keer en Mathieu ook drie keer, geloof ik. Veel van deze goals werden gevierd met een dansje na afloop. De stand was moeilijk bij te houden met zoveel goals.

Coach had afgelopen woensdag zelf training gegeven omdat er geen trainer kwam opdagen. Waardeloos natuurlijk als dat gebeurt. Gelukkig was Rob in staat om de meeste kinderen bezig te houden voor een uur. Tijdens deze training had coach gezien dat Moritz ook aanvallende kwaliteiten heeft.

Met een comfortabele voorsprong  kan je als coach gaan experimenteren. Moritz is de vaste kracht achterin. Maar waarom niet een keer voorin? En zo geschiedde. Een experiment wat goed uitpakt en Humaid vond het ook helemaal niet erg om achterin te spelen. Die heeft zoveel energie die rent het hele veld over en weer. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.

Volgende week geen experimenten, dan moeten we tegen HFC waar we mogelijk ook een bekende tegen gaan komen. Als ze voetballen zoals ze dat vandaag deden dan ziet coach die wedstrijd met vertrouwen tegemoet.

Maarten Georgius Coach RCH 010-1
Harry de foto’s, ook op Facebookpagina RCH Jeugd

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten