O9-1-HBC O9-6 (04-02-2023)

Wederopstanding

Eindelijk weer eens thuis spelen op de vertrouwde grasmat naast het clubhuis. We mogen spelen tegen dorpsgenoot HBC. Meestal een geduchte tegenstander. Zo bleek ook vandaag. HBC voetbalde in de eerste helft beter dan RCH. Het leek wel alsof de helft van onze jongens slecht geslapen hadden of dat er iets in de sterren verkeerd stond. Als versteend stonden ze naar het spel te kijken zonder deel te nemen. Dit gaf HBC de gelegenheid om te voetballen en ze wisten daardoor ook twee keer te scoren in korte tijd.  Oei oei dat gaat niet goed dacht coach. Wat te doen?

Na een keepers wissel en een peptalk van coach tijdens de rust ging het gelukkig de goede kant op.  We leken wakker te worden en in te zien dat we initiatief moesten nemen. Matthieu doorbrak de ban en wist de 1-2 te scoren. Dit gaf het team weer de energie en de drive die het nodig had. Niet lang daarna scoorde Kaan ook de 2-2. Zou het dan toch nog lukken?

Ben was de ochtend begonnen met hoesten en niezen dus was voor coach een twijfelgeval of hij wel kon spelen. Tijdens de tweede helft was van deze opkomende griep bij Ben weinig te merken. Hij wist twee keer fraai te scoren puur op inzet en aanvallend voetbal. Vooral de tweede goal was erg fraai met een hoge bal in de kruising. Keeper kansloos. Het hele team juichen inclusief de bank. Wat een plezier en wat verdiend. Mooi om te zien hoe het team na een achterstand kan terugkomen en voor de winst kan gaan.

Hierna was het een kwestie van de wedstrijd uitspelen en de nul houden achterin. En dat is met kanjers Moritz en Rawad natuurlijk ook niet zo moeilijk. Onze verdedigers gooiden de deur in het slot. Ook werden in de tweede helft nieuwe talenten zichtbaar. Invalkeeper Taeke was in goede vorm. De bal hoog uittrappen deed hij als een echte keeper. Misschien volgende keer een hele wedstrijd keepen?

Volgende week wederom thuis en dan spelen we tegen een nieuwe tegenstander Bloemendaal. Nog nooit eerder hebben we tegen deze club gevoetbald. Als ze net zo voetballen als ze daar hockeyen dan kon dat wel eens een lastige tegenstander worden. We gaan het zien.

Ten slotte nog even een pluim voor Juf die op dit vroege tijdstip haar klasgenoten kwam aanmoedigen. Chapeau!

Maarten Georgius coach RCH 09- 1
Foto’s ouders  (foto’s Harry op FB pagina RCH-Jeugd)