RCH O10-1-DSS O10-10 (02-12-2023)

Wat is het koud hè!

De vorst stond op het kunstgras te glanzen toen wij aan kwamen lopen bij de club. De velden waren goedgekeurd dus spelen zouden we. Snel de goals op de goede plek zetten en de lijnen uitzetten en dan de tegenpartij DSS uit Haarlem ontvangen. Met de coach van DSS waren we het snel eens om zoveel mogelijk spelers op te stellen en de korte pauzes over te slaan vanwege het koude weer.

We begonnen de wedstrijd sterk door al na 5 minuten te scoren. Dit gaf enig comfort. Niet lang daarna werd ook de tweede goal gemaakt. Dit hadden we ook wel nodig want onze jongens begonnen al snel te jammeren over de kou. Meerdere van onze jongens konden het ijskoude weer moeilijk verdragen. Een enkeling, ik noem geen namen, liep zelfs boos naar het clubhuis om op te warmen.

Ook moesten we tijdens de wedstrijd drie keer van keeper wisselen vanwege de kou en emoties. Keepen met dit weer is ook geen pretje, dat ondervond invalkeeper Ben ook. Een gladde bal en ook nog eens stervenskoud maakte het ingewikkeld. Zijn vader is lang keeper geweest en zijn grootvader was keeper bij Novo uit Nieuwolda (Gr). Helaas kon dit DNA hem niet helpen. Menig bal rolde langs hem de goal in. Probeer jezelf dan nog maar eens te motiveren in de kou.

Het was net als de afgelopen wedstrijden weer superspannend met twee teams die aan elkaar gewaagd waren. Het scoreverloop ging heen en weer en er was niet een overduidelijke betere ploeg. In het laatste kwart wist DSS te score waardoor het even leek alsof we zouden gaan verliezen. Gelukkig kon Humaid na een razendsnelle actie nog wat terug doen en werd het vijf tegen vijf. Daarmee was coach eigenlijk al tevreden. Affluiten die boel dacht coach.

Ongeveer 5 seconden voor het einde van de wedstrijd wist Razul prachtig in de kruising te schieten, uit een bijna onmogelijke hoek. Wat een geweldig goal. Hiermee sleepten we de overwinning, op ons tandvlees, binnen. Eindstand 6-5. Sommige van de spelers maakt dit al niet meer mee want die waren gevlucht naar de warmte van het monumentale clubhuis.

Wederom werd er getrakteerd op warme chocolademelk en dit keer met slagroom erbij. Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen tegen de buren VEW. Daarna een paar maanden winterstop.

Maarten Georgius coach RCH 10-1
Foto’s Harry (ook op de FB pagina RCH Jeugd).

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten