RCH START MET O23 ELFTAL IN 4E DIVISIE

In het komende seizoen zal RCH voor het eerst met een Onder 23 (O23) elftal starten in de speciaal daarvoor door de KNVB gecreëerde competitie. Het elftal is ingeschreven in de vierde divisie en gaat een uitdagende periode tegemoet.

Onder leiding van trainer Hernan Noorman, assistent trainer Henk Broekman en elftalleider Hans Paul Braun zijn de mannen al enige tijd serieus aan het werk om zich voor te bereiden op de competitie die begin september van start gaat.

Hernan Noorman – hoofd jeugdopleidingen RCH “We willen met het O23 team een nieuwe stap zetten naar een vereniging waarin we met plezier, ontwikkeling en saamhorigheid naar resultaat kunnen komen”.

Het O23 team is het vlaggenschip van RCH, mede vanwege het gegeven dat de Racing dit jaar niet beschikt over een standaard eerste elftal. Het vernieuwde beleid van RCH, waarin vol wordt ingezet op het versterken en uitbouwen van de jeugdafdeling, zorgt ervoor dat dit relatieve nadeel kan worden omgezet in een voordeel. Alle aandacht en middelen zullen worden ingezet om de jeugd te laten groeien en bloeien. Dit alles onder het motto: Plezier, Ontwikkeling en Resultaat

RCH beschikt over ca 200 jeugdleden in vrijwel alle leeftijdscategorieën en het beleid is erop gericht de toekomstige eerste elftallen vrijwel volledig te bouwen op spelers uit de eigen jeugd.

Het O23 elftal is de eerste component van dit beleid. Het team is bijna geheel samengesteld uit (ex)spelers van RCH en is al aardig ingebed in de organisatie. De verwachtingen zijn dan ook hoog, niet in het minst bij de spelers zelf.

RCH denkt met het nieuw ingezette beleid, dat volledig is gericht op het ontwikkelen van de eigen jeugd de deur open te hebben gezet naar spelers uit Heemstede en de regio, die geïnteresseerd zijn deel uit te maken van dit proces. Kom gewoon eens naar een training of wedstrijd kijken en proef de sfeer. Je bent welkom.

Zaterdag 3 september werd er al een mooi resultaat neergezet door met 3-1 te winnen van de O23 van Hoofddorp.

Foto’s: Harry Opheikens

Delen met anderen?

Algemeen clubnieuws
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten