Vrijwilliger van het jaar 2022 Walter Groen!!

Naast de jubilarissen wordt er ook jaarlijks een vrijwilliger gekozen tijdens de Algemene Ledenvergadering en dat is best een lastige keus met de vele vrijwilligers in huis. Overigens hebben we er nooit genoeg. De one-liner “Een vereniging kan niet zonder vrijwilligers” geldt voor welke vereniging dan ook en ook bij RCH kunnen we niet zonder.

Een extra schouderklopje is dan wel op zijn plaats. Duidelijk is dat een vrijwilliger een grote bijdrage in het gekozen jaar heeft geleverd zonder alle andere vrijwilligers teniet te doen. Voor alle vrijwilligers hebben we dan weer een vrijwilligersborrel.

Het is niet helemaal duidelijk wanneer begonnen is met de verkiezing van de ‘vrijwilliger van het jaar’, maar vanaf 2003 zijn de namen bekend, welke terug zijn te vinden op de website van RCH. Vaak hebben deze vrijwilligers een vast patroon in hun carrière bij de club. Eerst als pappa langs de lijn van zijn of haar kind. Andere mensen kijken dan weer naar de ouders en denken: ‘dat kan best wel een vrijwilliger/ster worden.

Eenmaal aan de vrijwilligershaak geslagen is er nauwelijks meer los van de komen. Natuurlijk komt er ook de motivatie bij kijken daadwerkelijks iets voor de club te willen doen in welke functie dan ook. Zo ook de vrijwilliger van dit jaar. Hij wilde graag iets in de organisatie betekenen om de jeugdafdeling draaiende te houden, te laten groeien. RCH was op zoek naar een jeugdvoorzitter en dan is de stap snel gezet om voorzitter van de jeugdcommissie te worden. En dan komt er heel wat op je bordje, zeker als er nog vele handjes gemist worden.

Walter Groen, de vrijwilliger van het jaar 2022, zet in al zijn ideeën zijn schouders er onder. Inmiddels lid van het bestuur, maar hard werkend voor de jeugd: scheidsrechters regelen, jeugdweekend organiseren, andere evenementen organiseren, zelf als scheidsrechter op het veld staan, maar ook het versieren van de kantine voor de komst van Sinterklaas.

Walter, het is je gegund, van harte met deze verkiezing.

Harry Opheikens (ook de foto)

Delen met anderen?

Algemeen clubnieuws
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten