Derde klasse C – VSV walst over RCH heen, thuisploeg oppermachtig tegen zwak RCH

Bron: Haarlems Dagblad 23-11-2021, door Simon Luybé

Vooraf dacht RCH nog een kans te maken tegen VSV. Maar de kille cijfers (7-1) spreken boekdelen. De ploeg van trainer David Zonneveld was een paar klassen beter.
„Ik heb het al eerder gezegd. Je moet van goeden huize komen om ons te verslaan. Als we met volle overtuiging spelen, winnen we van welke tegenstander dan ook”, was David Zonneveld trots op de verrichtingen van zijn team.
Binnen een half uur was het duel al beslist in het voordeel van VSV. Een hoekschop van Tim Sewalt werd door een speler van RCH via de paal tot opnieuw een corner verwerkt. Die slingerde Sewalt bij de tweede paal waar Danny de Jong vrij kon intikken.

VSV was oppermachtig en Malcolm Meijer draaide bij zijn tegenstander weg en schoot 2-0 in. Trainer Mehmet Simsek kon het niet langer aankijken en wisselde twee spelers. Zo droop oud-VSV-er Clyde Klosteren al vroeg gedesillusioneerd af. Een andere oudgediende van VSV, Urwin IJssel, doordeweeks nog bepalend in het laatste kwartiertje tegen Ilpendam, bleef wel negentig minuten staan. Onopvallend.
Het mocht niet baten. Een vloeiende aanval via De Jong bereikte Sewalt. Diens voorzet werd door Bart Veldhuis afgerond: 3-0

In de tweede helft werd het nog dramatisch voor RCH. Said Sakhsoukh was flink geïrriteerd en reageerde dat op scheidsrechter Jordy Wals af. De opgelopen gele kaart had de aanvoerder moeten slikken maar in zijn handen klappen leverde hem nogmaals geel op. En dus moest RCH met tien man verder. Een onmogelijke opgave. Simsek bracht weer twee verse krachten maar VSV ging gewoon door met waar het gebleven was.

Rick Michielsen haalde uit met zijn linkerbeen. Keeper Jari van Drunen zag de bal in de bovenhoek verdwijnen: 4-0. Veldhuis met zijn tweede van de middag zorgde voor 5-0. Invaller Marco Trox mocht de 5-1 aantekenen. Nog altijd was het niet gedaan met de doelpunten. Vrijstaand kopte Meijer nog onderkant lat maar op aangeven van Veldhuis was het invaller Ravi Galjé voor de 6-1.

En vlak voor tijd was het een andere invaller die voor het slotoffensief zorgde. Weer op aangeven van Sewalt was het ditmaal Niels Anker.

Aanvoerder Jorden de Waal, die het verbaal vaak aan de stok heeft met zijn trainer, keek tevreden terug. „Tegen Alliance zakten we na rust ver weg. Vandaag hebben we laten zien hoe het moet. Snel doelpunten maken en dan de wedstrijd op slot gooien. We hebben een mooie mix van jong en oud, speelden volwassen en hoeven niet meer naar beneden te kijken. Het team groeit nog steeds. RCH speelde niet slim en bleef maar praten tegen de scheidsrechter.”

Trainer David Zonneveld kijkt verder. „Dit is een hecht team. Spelers verruilen de club niet meer voor een hoofdklasser. Iedereen wil met VSV hogerop.”

Bij RCH kon zondag Rachid Harraou het verschil niet maken. De veel scorende aanvaller kwam er niet aan te pas. „Het is geen excuus maar ik heb een achillespeesblessure. Voor dit duel liep ik een op een. In de eerste helft kreeg ik een kans. Die moet er in, dan wordt het ook een andere wedstrijd. Maar VSV heeft het prima op orde en wij speelden onze slechtste wedstrijd van dit seizoen”, vertelde Harraou.

„Ik zou dit jaar vertrekken naar De Kennemers”, vertelt Haraou. ,,Een interessante club. Ik vind dit niveau te laag maar mijn gevoel vertelde me toch om een jaartje te blijven. Vandaag zat alles tegen. Normaal spelen we beter. In een kwartier geven we het weg. Dan speel ik ook mijn spel niet. Ga ballen halen en veel alleen doen. Terwijl ik het liefst combineer en voorin mijn acties maak”, aldus Harraou, die in het verleden ook uitkwam voor United/DAVO en Olympia Haarlem.

VSV heeft weliswaar een wedstrijd meer gespeeld dan de concurrentie maar bivakkeert keurig op de tweede plaats.

1. De Jong 1-0, 16. Meijer 2-0, 26. Veldhuis 3-0, 58. Michielsen 4-0, 66. Veldhuis 5-0, 73. Trox 5-1, 82. Galjé 6-1, 85. Anker 7-1.

RCH: Van Drunen, Deri, Sakhsoukh, Klosteren (21. Moal), Ceylan (58. Elyousfi, IJssel, King (58. Trox), M. Harraou (21. Chabbouk), El Khamlichi, Van Belen, R. Harraou (72. Airej).

Overige uitslagen:

Onverwachte zege voor Spaarnwoude

Spaarnwoude zorgde zondag voor een regelrechte stunt door Swift met 4-3 te verslaan.

,,Swift won afgelopen week nog voor de beker van hoofdklasser Purmersteijn. Vooraf calculeer je drie verliespunten in. Ik denk dat ze het toch onderschat hebben”, vertelde Spaarnwoude trainer Stephan Spruijt.

Toch zag het er in de eerste helft niet naar uit dat de Spaarndammers zouden winnen. Door een individuele actie en matig ingrijpen van keeper Mark Visser, leidden de Amsterdammers met 0-2. Na rust verkleinde Tim Visser de stand direct door uit een scrimmage de 1-2 te maken. ,,Het gezeur begon bij Swift en we kregen een kans op de gelijkmaker.”

Door hands kreeg Spaarnwoude een strafschop. Joey Hoogeboom faalde. Swift maakte daarna 1-3 maar Spaarnwoude toonde veerkracht. Een hoekschop van Joost Fokke draaide in ene in het doel: 2-3. Mark Visser redde daarna twee keer. De aanvaller die uit nood de laatste weken op doel staat, plukte een bal van de schoenen van een tegenstander en wist na onderkant lat ook een treffer te voorkomen.

Op aangeven van Don Rutte scoorde Hoogeboom 3-3. Na een slippertje van de doelman zorgde Hoogeboom ook voor de winst: 3-4.

,,Met een punt zouden we spekkoper zijn geweest maar dit is geweldig. De andere uitslagen zijn ook gunstig, we stijgen naar de middenmoot. Koploper ZSGO is de volgende tegenstander. In principe verwacht je daar ook niets te kunnen halen.”