Zandvoort O9-3-RCH O9-1 (10-12-2022)

Een voordeel bleek een nadeel.

In de mist en In de kou moesten we vandaag tegen Zandvoort 09-3. Keurig op tijd begonnen wij aan de wedstrijd met inlopen, inspelen; de jongens waren supergemotiveerd. Zandvoort daarentegen had nog maar 3 jongetjes klaar staan en wachten nog op meerdere spelers. Coach dacht met zo’n voorbereiding moet het wel goed komen. Ook met meerdere wissels ben je in staat om meer te bieden dan de tegenstander. Dit bleek naderhand eigenlijk ons nadeel; teveel wisselspelers.

Het voetbal ging over het algemeen mooi gelijk op, aan beide kanten wisten ze te scoren en waren aan elkaar gewaagd. Onze spits Kagan wist natuurlijk regelmatig weer te scoren zoals hij altijd doet. En ook Marley en Mathieu vonden de touwen, geen vuiltje aan de lucht zou je denken. Maar de tegenstander had ook een balgoochelaar in dienst, een jongetje wat erg goed kon voetballen. Alles ging erin wat hij aanraakte. Ook wist hij van veraf ballen erin te krullen, onhoudbaar voor de keeper.

Het voordeel van meerdere wissels keerde zich tegen coach.  Er waren 4 jongetjes die voortdurend aan coach vroegen “mag ik erin””mag ik erin” “mag ik erin”. Niet te doen voor coach maar wel begrijpelijk vanuit het oogpunt van de jongens natuurlijk. Die arme stakkers stonden te koukleumen langs de lijn en wilden graag voetballen. “Elk voordeel heb ook een nadeel” dacht coach Cruijffiaans.

Keeper zijn is met deze kou ook geen pretje. Tijdens de wedstrijd moesten we wel 3 keer van keeper wisselen vanwege allerlei misere. In het laatste kwart van de wedstrijd deed ons de kou dan ook echt de das om, meerdere kinderen waren versteend en niet meer vooruit te krijgen. Ook het wisselen hielp daar niet echt bij, jongetjes langs de kant waren ook al koud geworden.

Omdat Zandvoort hier geen last van had, ze hadden immers geen wissels, stormden zij gewoon door en wisten In het laatste kwart toch nog twee keer te scoren. Allemaal excuses, hoor ik u denken. Klopt, Zandvoort was gewoon net even wat beter. Einduitslag 7 -5 verloren.

Na 10+ keer winnen op rij is verliezen een bittere pil, de tranen vloeiden dan ook rijkelijk. Of waren dit tranen vanwege de kou? Gelukkig gaan we effe de winterstop in en kan Iedereen weer op adem komen en de batterij weer opladen. Eind januari gaan we weer van start. Nu al zin in.

Maarten Georgius Coach 09-1
Fotos Maarten

 

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten