ZSGOWMS-RCH 17-10-2021

RCH verliest maar trainer Mehmet Simsek wil niet spreken van matige beginperiode: ’Goede start’.
Een gehandicapt RCH kwam tegen het sterke ZSGOWMS voor maar keerde zonder punten huiswaarts: 2-1.
Door: Simon Luybé (Haarlems Dagblad)

Een week eerder ging RCH met 0-2 onderuit bij Sporting Martinus. Alleen het eerste duel tegen Purmerend ging gewonnen. Toch wil trainer Mehmet Simsek niet spreken van een matige beginperiode.
,,Ik wil eerder spreken van een goede start. Van Ilpendam hebben we verdiend gewonnen en een week later stonden we 3-4 voor bij Purmerend. Dat duel werd twaalf minuten voor tijd gestaakt vanwege een blessure van een speler. De ambulance moest komen en de tegenstander wilde niet verder voetballen. De betreffende speler ging gewoon met zijn eigen auto naar huis. Er was niets aan de hand. Nu moeten we 14 november voor een kwartier spelen terug. Dat wordt knokken maar ik neem aan dat we de 3-4 voorsprong vasthouden.”
En vorige week tegen Martinus waren we de bovenliggende partij. In blessuretijd verloren we geflatteerd met 0-2. Vandaag was ik zwaar verrast hoe goed tegenstand we boden”, zei Simsek, die tegen ZSGOWMS vijf basisspelers miste.
RCH kwam uit een vrije trap van Marco Trox en een afmakende Rachid Harrou op 0-1. Het werd gelijk na een penalty veroorzaakt door Saïd Sakhsoukh, die een fout van drie medespelers moest corrigeren. Harrou en Tygo van der Wel kregen kansen maar de Amsterdammers beslisten het duel: 2-1.

Debuut
Bij RCH maakte keeper Kursat zijn debuut. ,,Die maakte zijn opwachting vanuit O23 waar veel talent zit en waarvan ik meer jongens laat ruiken aan het grote werk. Dat biedt perspectief aan de toekomst. De vervangers vandaag kregen het moeilijk op het eind. Dat is logisch als je gelijk negentig minuten moet spelen. Ik heb echt niets te klagen.

De volgende wedstrijd is tegen Spaarnwoude. Dan moeten we wel weer de punten pakken”, kijkt Simsek met vertrouwen vooruit.

Overige uitslagen:
Alliance’22 – Ilpendam 2-0.
Zwanenburg – Swift: 0-3.

VSV vindt doel makkelijk, In deze vorm gaat Spaarnwoude een lastig seizoen tegemoet.
Door Bart Slegers (Haarlems Dagblad)

VSV is het slechte gevoel na de zwakke start van het seizoen kwijt. Spaarnwoude leende zich daarvoor als tegenstander die niet thuis gaf.
De echte strijd en passie, hoofdingrediënten doorgaans op het menu bij de Spaarndammers, ontbraken eigenlijk de hele wedstrijd. Overal kreeg VSV net teveel ruimte waardoor er zeker na de rust geen houden meer aan was voor de thuisploeg.
Exemplarisch was de 0-3. Omdat iedereen bij Spaarnwoude dacht dat de bal voor doelman Patrick Kort was, stond iedereen stil bij de ploeg van trainer Stephan Spruijt. Spits Malcom Meijer lette wel op en schatte de bal als enige op waarde in. Kort werd in zijn hemd gezet door de spits maar vooral door zijn eigen ploeg.
Spaarnwoude was ook te veel bezig met de scheidsrechter. ,,We lieten ons beïnvloeden”, zo zag ook Spruijt. ,,Dat heeft geen zin en daarmee haalden we onszelf uit het spel. We lieten VSV te veel aan de bal en hadden geen op elkaar aansluitende linies. Alles moest dus lang.”
Dus was de missie van Spaarnwoude meer dan kansloos. Zo sterk hoefde VSV niet eens te spelen om tot kansen te komen. Het stroperige gras was het eerste half uur nog de grootste opponent. Malcom Meijer was drie keer gevaarlijk maar haalde de trekker nog niet over.
Bij de 0-1 op slag van rust ging er volgens de Spaarndammers een handsbal vooraf. ,,Dat is wel een cruciaal moment in de wedstrijd, want anders ga je rusten met 0-0”, blikte Spruijt terug. ,,We moeten wel leren dat we daarna wel verder moeten en er niet in blijven hangen.”
VSV had er geen boodschap aan. Florent Lievense miste eerst een enorme kans, maar Bart Veldhuis was alert bij de tweede paal. Die voorsprong was volledig terecht.
VSV-trainer David Zonneveld maakte zich ook geen moment zorgen. ,,De tegenstander strijdt in de eerste helft nog omdat ze fit zijn. Dat werd na de rust steeds minder en dan worden de ruimtes te groot. We hebben de hele coronaperiode volledig doorgetraind en dat betaalt zich nu uit.”
Spaarnwoude is een ervaren ploeg, maar zondag gaven te weinig routiniers thuis. Bij VSV zit er meer beweging in de aanval waar het bij de thuisploeg te statisch was. Mark Visser, van nature verdediger, is onder Spruijt weer naar de aanval gedirigeerd. ,,Mark werkt bij de politie en kan niet altijd trainen”, gaf Spruijt aan. ,,Achterin moeten we wel een vast fundament hebben. Als we daar te veel wisselen, missen we automatismen.”
Met de twee voorgaande competitie- en bekerduels meegerekend maakten de Velserbroekers liefst zestien goals in drie wedstrijden. ,,Vertrouwen is in het voetbal een relatief begrip, maar het is wel lekker”, aldus Zonneveld. ,,Ik zag te veel ballen breed en terug. Dat hebben we aangepakt en nu waren we veel dwingender naar voren. Daardoor kwam Spaarnwoude overal te laat op het veld.”
Meteen na de thee poeierde Moreno Blom een voorzet van Veldhuis in de bovenhoek. De 0-3 was een blamage en toch schoot invaller Tim Visser nog prachtig de 1-3 binnen. Een kopbal van Clint van der Deijl, die geen hele wedstrijd meer kan spelen vanwege zijn eigen bedrijf, ging net over.
Het was het enige moment dat het nog spannend had kunnen worden. Al was dat echt teveel van het goede geweest. Een kwartier voor tijd werd de van een blessure teruggekeerde middenvelder Danny de Jong gevloerd in de ’zestien’. Linksback Tim Sewalt liet zien hoe je een doelman kansloos maakt vanaf elf meter. Sewalt tekende ook voor het slotakkoord.
Zo stond Zonneveld na het eenzijdige optreden met een prettig gevoel de materialen te verzamelen. ,,We hebben een paar jaar geleden bewust gekozen voor een beleid waarin we eigen jeugd de kans geven om in het eerste te spelen. We zijn na de twee degradaties wel anders gaan handelen. Met jongens van de club komen we uiteindelijk verder. We willen niet meer op de korte termijn denken.”