RCH O8-1-KHFC O8-4 (02-04-2022)

We speelden vandaag uit tegen de Koninklijke HFC JO8-4. Het was een koude ochtend dus iedereen kwam goed aangekleed het veld op.

We begonnen met een luxe positie: 9 spelers tegen slechts 6 van de HFC. En niet alleen qua spelers zat de HFC krap, ook de spelbegeleider konden ze niet leveren.

Gelukkig bood de vader van Taeke zich aan als vrijwilliger. De partij ging gelijk vlammend van start. Na 3 minuten stond het al 1-1. Het was duidelijk dat geen van de partijen van plan was hier met verlies het veld te verlaten.

Dat leverde buitengewoon spannend en mooi voetbal op. Hier en daar ging er in de hectiek zelfs een bal tegen het hoofd van een speler aan. Tijdens de eerste helft stond RCH heel goed haar mannetje tegen het sterke 4e team van de Koninklijke. Door het aanvallende spel van beide kanten werd er veel gescoord. We gingen de rust in met een lichte achterstand van 7-5.

Na de rust bleek het iets lastiger de druk uit de eerste helft vast te houden. Op zo’n moment kun je een sterk team herkennen: toch doorzetten ook al sta je achter. En dat deden onze jongens. Ze vochten zich terug en gaven zich niet zo maar gewonnen.

Het werd 8-6, 9-6, 10-7…maar uiteindelijk lukte het net niet om het gat te dichten en floten we af bij een 12-7 verlies. Dat deed even zeer.

Maar de penalty’s geven dan altijd een mooi moment om als vrienden en met opgeheven hoofd naar huis terug te keren.