UNO O10-3-RCH O10-1 (25-11-2023)

Voetballen in de stromende regen

Belachelijk vroeg moesten we voetballen tegen UNO uit Hoofddorp. De wedstrijd begon qua weersomstandigheden nog wel aardig al kwamen er wel dreigende luchten aan. Ben en Moritz konden helaas niet meedoen i.v.m. ziekte. Een geluk bij een ongeluk want iets minder wissels is wel fijn bij dit koude en natte weer.

De coach van UNO was een fijne vent en vond het prima om 7×7 te spelen. Iets wat helaas vaak geweigerd wordt. Na 10 minuten begon het keihard te regenen en paraplu’s waren niet meer goed vast te houden door de harde wind.

Deze weersomstandigheden had een negatieve invloed op ons voetbal spel. Ballen kwamen niet meer aan, en het voetbal spel had sterk te lijden onder de weersomstandigheden.  Gelukkig was het spel van de tegenstander niet veel beter. We waren ongeveer even sterk en dat zag je ook terug aan het scoreverloop.

RCH opende de score door wie anders dan Humaid. Je kan altijd wel rekenen op een of meerdere goals van zijn voeten. Toch blijft het advies richting hem iets meer samen spelen met je medespelers. Voetbal is immers een team sport. Lang bleef de stand op 2-2 staan. Dat was gezien het spel verloop eigenlijk een prima stand om mee naar huis te gaan.

In het laatste kwart wist Mathieu echter fraai te scoren vanuit een hoekschop, door hem hoog en hard in de touwen te schieten. Vreugde alom. Deze voorsprong zouden we ook niet meer weggeven. Dit kwam mede door geweldig keepers werk van Taeke. Die zich zo langzamerhand begint te ontwikkelen als een echte vaste keep.

In de laatste minuut werd het nog wel even heel spannend en wist geweldenaar Rawad gelukkig door een geweldige block de winst veilig te stellen. Een verdediger waar je op kan rekenen.

Coach had aan het eind van de wedstrijd beloofd iedereen op warme chocolademelk te trakteren. In het gezellige clubhuis van UNO warmden we ons op en hebben we met zijn allen nog even nagenoten. De KNVB heeft toch gelijk gehad wij kunnen ons prima handhaven in deze derde klasse.

Maarten Georgius, Coach RCH 10-1

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten