Pub Quiz (07-10-2022)

Heerlijk en gezellig was het, vrijdag 7 oktober. We doen het eigenlijk te weinig, gezellig bij elkaar voor een borrel en een hapje met dank aan onze barbezetting, een muziekje en nu dan de Pub Quiz. Buiten werd er nog lekker gevoetbald door de 45+ 7×7. Zie het verslag elders op de website.

Eindelijk kon hij doorgaan en het werd een daverend succes. Met acht teams een ruime bezetting en maar liefst 60 vragen op de teller met veel variatie. Uiteraard mochten RCH vragen ook niet  ontbreken, maar die waren relatief nog gemakkelijk in tegenstelling tot andere vragen.

Heemsteedse geschiedenis kwam aan bod, Wat was Mariënheuvel voor pand, hoe noemde men de vroegere tram door Heemstede, maar ook wie de laatste Grand Prix winnaar op Zandvoort was voor Max Verstappen. Weet u het?

Helemaal digitaal was de Pub Quiz, dat was nog even een spannend moment, want met een app inloggen om antwoord te kunnen geven op de vragen. Wel meerkeuze vragen en soms waren er “ïnstinkertjes”, waarbij de kleurbalkjes van de antwoorden voor enige verwarring kon zorgen en ook gebeurde.

Gelukkig waren er drinkpauzes tussendoor, want de warmte liep op naarmate de quiz vorderde. Vooral de puntentelling was spannend. Uiteraard levert een goed antwoord punten op, maar hoe snel heb je het antwoord gegeven binnen de gegeven 20 seconden.

En dan is het zover, de laatste vragen, het puntenverschil is klein, alsof het om tienden van seconden gaat tijdens de derde kwalificatie van de formule 1. De 1 na laatste vraag, inmiddels staat het team van de ‘O11 de beste’ op kop. Wordt er goed en snel geantwoord door de O11 of wordt het toch nog verprutst.


“de laatste vraag” was de laatste vraag????? Goed of fout waren de antwoorden. Het team van de O11 vulde het goed en snel in en werd zo de eerste winnaar van de PubQuiz-wisseltrofee. Op de tweede plek eindigde de O12-1 en de derde plek was voor ‘Vlam in de….’.

Het was top en gezellig. Ondertussen waren de mannen van de 45+ ook aangesloten en werden het nog late uurtjes.

Organisatie Bedankt!!!!

Harry, ook de foto’s.

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten