Onze Gazellen O14-2-RCH O14-1 (01-10-2022)

Het rij-schema van manager Marijne werkt perfect en 3 ouders staan om 10 uur klaar om de voetballers van RCH014-1 naar Haarlem Noord te rijden. De spelers worden keurig om 10:30 uitgeladen op het grote sportpark waar ook OG ligt, maar besloten de verkeerde kant op te lopen. Na een reddingsactie en een overladen auto kwamen de jongens net op tijd bij de rest van het team voor een heel korte warming-up. Vandaag was het de beurt aan coach Casper, die er veel zin in had en de jongens een goed tactisch plan voorlegde.

11:00 De wedstrijd begon, tegenwind, en bijna direct viel een goal voor de thuispartij, dat belooft een helse partij. 1-0

Direct daarna neemt RCH het initiatief weer terug en volgt er een periode van overmacht. Duha speelt een solide eerste wedstrijd achterin. Derek maakt een paar mooie passeeracties links voor, maar tot echte kansen leidt dat nog niet.

11:28 Duuk verovert de bal vlak voor de goal en met een fraai lobje scoort hij de gelijkmaker. RCH behoudt het overwicht. Dijowi krijgt na een te harde tackle een waarschuwing en kort daarna een gele kaart vanwege onnodig commentaar op de scheids. De 10 overgebleven jongs houden goed de 1-1 vast tot de rust.

11:45 De tweede helft begint, nu is er wind mee en de wind neemt ook nog toe, dat belooft veel goeds. Dijowi heeft besloten om zijn benen te laten spreken in zijn laatste wedstrijd, een paar mooie rushes op rechts volgen. Een fantastisch voorzet, een ongelukkig Gazelle scoort, 1-2.

11:49 RCH behoudt de overhand en Dijowi ontvangt een loupe-zuivere pass van Nassim en scoort nu wel zelf, 1-3. Dit recept werkt prima, Dijowi maakt weer een rush, 1-4! Af en toe kan OG counteren, maar Florian houdt ze goed tegen en is klemvast.

11:56 Het bekende recept een rush op rechts door Dijowi, 1-5. Onze Gazellen is er nu wel klaar mee en begint aan een offensief. Een gevaarlijke counter, weer een goede redding van Florian.

12:02 Nu lukt het Onze Gazellen wel om te scoren. Dan gaat het spel een tijdje op en neer. Sofyan mist op een haar, na weer een puntgave pass van Nassim. Jim probeert een opportunistische lange bal op doel net voorbij de middenlijn, net mis, jammer. Duuk mist ook op een haar na, het overwicht  is er, maar het scoren blijft uit, maar de spanning stijgt. Joël ontvangt ook geel na een te drieste sliding, zonde, we hebben het hele team hard nodig. Het is inmiddels 12:21, wordt er nog afgefloten? De spanning loopt verder op en OG weet zich vrij te spelen in een mooie counter, Cas is sneller maar tackled de man, niet de bal, een terechte rode kaart loopt hij op. Er volgt een vrije trap, keeper Florian zet de muur goed neer en vangt de bal vervolgens zelf, daar komen we goed weg.

12:25 eindelijk afgefloten, de eindstand 2-5. Het valt op dat de gemoederen soms hoog oplopen en de jongens zich dan slecht gedragen ten opzichte van de scheidsrechter. Dit is niet des RCHs, dat moet beter. Dijowi, heeft een mooie afscheidsspeech en tracteert op donuts. Veel succes in je nieuwe elftal, we gaan jou en je ouders die veel voor RCH betekend hebben, missen.
Grensrechter Marja vlagt overigens een foutloze eerst wedstrijd, wat een concentratie en conditie!

Ronald van Selm (ook de foto’s)

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten