RCH O15-1 – DIOS O15-2 (10-02-2024)

We konden starten met alle 12 spelers van de huidige 15-1. Ook wel eens fijn niet zo vroeg te hoeven spelen. Een mooi weertje en iedereen had er zin in. We namen vooraf het strijdplan door speciaal voor ons kunstgras, dat gaat heel anders dan het stugge hobbelige grasveld dan vorige week tegen Overbos.
De coach koos voor meer stevigheid achterin met Cas en Duha als centrale verdedigers. Joel, die goed in vorm is de laatste weken, mocht in de spits starten.

DIOS ging fel van start, meteen zetten ze hoog druk en met een paar zeer snelle aanvallers braken ze zomaar door. Gelukkig hadden ze het vizier niet op scherp en was keeper Florian heel attent telkens. Het duurde even voordat we wat terug konden doen maar vrijwel uit het niets presteerde Efe het met de rug naar het doel en keeper een hoge bal achterwaarts te koppen, net over de keeper heen, een klasse goal: 1-0!
Het gaf RCH vleugels en DIOS nog meer pit en de eerste helft ging op en neer, hoog tempo en erg intens. Duha moest oppassen met een sliding (volgens hem op de bal), scheidsrechter Marcel gaf hem een waarschuwing.
Vervelend dan dat de coaches dan meteen om rood begonnen te roepen. Met 1-0 gingen we rusten. Het was duidelijk dat we er nog niet waren maar de limonade smaakte goed en we besloten geen veranderingen te doen in onze speelwijze.
Duidelijk was wel dat we te ver uit onze posities voetbalde waardoor er gaten ontstonden. Dat moest anders.

De tweede helft begon met tumult om de bal. We spelen al heel het seizoen met gouden bal maar dat schijnt volgens de regels te zwaar te zijn. We gingen daarom over naar blauw, wat erg wennen was voor onze jongens. Na 5 minuten door onduidelijkheid en slechte communicatie achterin, kreeg een DIOS-speler ineens de kans op een goal en twijfelde niet. 1-1. de coach was niet blij, zeker na dat gedoe met die blauwe bal. De jongens lieten zich minder van de wijs brengen en kozen weer de aanval. Een boeiende strijd ontpopte zich en het ging meer onze kant op.

Efe was uitblinker op links met soms Messi-achtige techniek op de kleine ruimte. Maar het was Joel die zijn harde werken beloonde met een mooie solo tot de achterlijn en schoot hem fraai in. 2-1! DIOS deed er nog van alles aan maar onze verdediging hield stand. Met Jens op links en Jim op rechtsback werd alles weggehaald. Duuk kreeg nog 2 open kansen om verder uit te lopen en ook Joel en Tim hadden de score kunnen vergroten.

Een mooie winst na een spannende wedstrijd. Nassim, de aanvoerder vond dat we beter konden, wat waar was,  maar om dan toch te winnen is ook een kwaliteit!

Rogier Lanting, ook de foto’s

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten