RCH JO14-1–Overbos JO14-2 (08-04-2023)

We beginnen later vanwege het uitlopen van de wedstrijd voor ons, maar de mannen hebben er zin in. Een terugkerend euvel vindt echter weer plaats, de tegenstander countert gevaarlijk en legt de bal er na 4 minuten al in 0 – 1. Twee minuten later, creëert de zeer behendige spits van Overbos een tweede zekere kans, maar Florian is alert en stopt deze.

In de 9e minuut weer deze snelle spits en hij scoort weer, ongelooflijk, 0 – 2! Wakker worden mannen. Dan vangt een fase aan die gelijkwaardiger is. RCH heeft meer de bal en speelt de bal goed rond. Een vrije trap van Overbos op een gevaarlijke plaats, maar geen goal. Dan snel terug en een vrije trap voor RCH links voor het goal genomen door Duuk.

Overbos, met name hun spits, blijft gevaarlijk counteren. Dan een counter van RCH, Joel ontvangt de bal en lobt hem heel behendig over enkele verdedigers en ….. Goal! 1 – 2 na ruim een kwartier spelen. Het spel wordt spannender, niet altijd sportiever, de scheids grijpt vaak in. Weer keert keeper Florian een zekere goal, hij is echt goed bezig vandaag en behoedt het team voor een uitzichtloze positie.

Dan een mooie pass door Jim, Joel ontvangt en scoort weer, 2 -2. Noch geen 2 minuten later, weer Joel, een zuivere hattrick, 3 – 2. Loon naar werken en goed dat de hoofden niet hingen na de 0–2 achterstand. Wéér die spits, en wéér Florian, wow, geen goal, nadat hij met zijn vingers de bal tegen de paal tikt. Dan uit een vrije trap van Overbos een schlemielig doortikkertje die er per ongeluk ingaat, 3 -3. Florian krijgt de bal nog hard op zijn neus, maar na wat water staat hij weer. Het blijft over en weer gaan, maar dan gelukkig rust.

Beide teams komen gemotiveerd uit de kleedkamer. Het gaat weer heen en weer en blijft heel spannend. Dan na een kwartier krijgt Duuk de bal van een meter afstand op zijn hoofd en gaat neer. Lijkt toch wel serieus en hij moet wisselen. Na een coldpack en verzorging door de teamfysio Maartje gaat het weer beter, maar hij kan niet meer spelen.

Dan moet Cas eruit met geel na een overtreding, vijf minuten aan de kant en met 10 man verder. In deze tijd scoort Overbos vanuit de vrije trap, 3-4. Weer enkele mooie reddingen van Florian en ook goed verdedigend werk van Xander, die steeds records zet met uitgooien. Dat levert veel terreinwinst op.

RCH lijkt een beetje de kluts kwijt. Rein wisselt voor Zoufian.  De spits van Overbos breekt wéér knap door de verdediging en weet de keeper van RCH te verschalken 3-5. Onze hooggewaardeerde invaller scoort knap rechtstreeks vanuit een hoge bal 4-5. Voortdurend knap verdedigend werk van Cas en goed van Florian weer.

RCH probeert het in de laatste minuut nog maar weet helaas niet te scoren.  Aan inzet geen gebrek. In de laatste minuut weet Overbos nog te scoren door gebrekkig verdedigend werk van RCH, 4-6, de eindstand, een spannende pot!