RCH O10-1-HBC O10-7 (11-05-2024)

Met overtuiging gewonnen

Een ouderwetse dorpsderby tegen HBC 10-7 aan het einde van de meivakantie. Het was prachtig voetbal weer en de kunstgrasmat lag er goed bij. Deze zaterdag werden Rawad, Moritz en Humaid helaas gemist. Een beetje improviseren dus met de opstelling achterin. Rasul wilde gelukkig achterin spelen samen met Ben.

Mathieu Frank Peter van der Weijden was deze zonnige ochtend in erg goede doen. Al  na 5 minuten opende hij de score. Ook de tweede goal kwam van de voet van Mathieu. Dit zetten de toon voor de rest van de wedstrijd. In totaal scoorde deze kanjer wel vijf keer. De hele familie van der weiden zat in de dug-out te genieten van hun middelste telg.

Tijdens het inspelen leken we nog niet veel zin te hebben maar gelukkig tijdens de wedstrijd waren we  fanatiek en als team goed aan het voetballen. Ook  Marley wist twee keer te scoren. Een keer door een bal tussen de benen van de keeper door te spelen en een keer een hard schot in de kruising. HBC Probeerde hier en daar wel wat terug te doen maar het was niet genoeg.

Ook een speciale vermelding voor keeper Taeke. Hij was in goede vorm. En wist de nodige ballen tegen te houden. Ook zijn uittrap techniek is mooi om te zien. Achterin stonden Ben en Rasul de boel goed dicht te houden. HBC kon zeker wel voetballen maar de deur stond op slot achterin. Toch wist ook HBC hier en daar te scoren maar het was niet genoeg.

Coach zag nog wel ruimte voor verbetering. Het mocht hier en daar wel wat fanatieker. Menig spelertje stond geruime tijd stil in afwachting tot de bal naar hem toe geschopt zou worden. Maar al om al speelden we goed, als een team samen en zag het publiek aantrekkelijk voetbal. Fijn dat dit gebeurd zo aan het einde van het seizoen. Volgende week onze laatste wedstrijd tegen VEW en dan zit het seizoen er alweer op. Voor de jongens mag het nog wel een maandje langer duren denk ik. Zeker met het lekkere weer in aankomst

Maarten Georgius coach RCH 10-1 (foto’s uit het toeschouwersvak)
Ook foto’s op de facebookpagina RCH-Jeugd

 

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten