RCH JO14-1-IJmuiden JO14-1 (15-04-2023)

Fris en zonnig is het en langs het veld blijkt de noorderwind vrij stevig. De jongens uit IJmuiden beginnen fanatiek. De bal vliegt ook ver uit het veld zo nu en dan en als een middenvelder “Hou je rustig” roept naar zijn teamgenoten lijkt me dat een uitstekend advies. IJmuiden scoort binnen 10 minuten en wij hebben ook een mooie kans. De scheids is heel bijzonder want hij fluit nogal graag en vaak. Om de 15 seconden zo ongeveer. Zijn strengheid wordt in het begin wel gewaardeerd maar dat zal in de loop van de wedstrijd veranderen.

Ik zit best te genieten van het fanatieke spel over en weer en RCH doet het bij vlagen in mijn ogen best goed. Een beetje dunnetjes voorin en tot scoren komt het helaas dan ook niet. Maar IJmuiden voor de rust ook niet gelukkig, ook al scheelt het een haar. In de rust wordt er gemopperd op de scheids, maar coach Stan spreekt onze jongens krachtig toe: “Jullie roepen naar elkaar en gaan met de scheids in discussie, allebei niet doen! Let op buitenspel en scherper naar voren”.

Na de pauze maken wij een fout voor eigen goal en de bal schiet er door eigen toedoen in. Onze jongens hebben de neiging elkaar op de fouten te wijzen, maar dat lijkt me absoluut niet nodig. Steun elkaar boys!!  Een mooie aanval van ons resulteert helaas net niet in een goal. IJmuiden nu ook gewoon een mooie aanval, wel met goal. De scheids wordt steeds fanatieker en de gele kaarten vliegen eruit! Hij begint nu ook te preken en zelfs bij coach Stan zie ik de vraagtekens op zijn gezicht. Gelukkig een vrije trap voor ons en die zit erin. En dan weer een goed goal en dat maakt 3-2.

Dan wordt het eigenlijk toch gewoon nog spannend en ik hoop nu echt dat er nog eentje komt. Met 5 minuten op de klok scoren we maar de scheids grijpt alweer in. Dit groeit me een beetje boven de pet, ik ben niet zo’n kenner. Wat was dat nou? Weer buitenspel? Maar ik ben niet de enige die het niet begrijpt, frustratie alom. Toch zetten we even mooi door en als het fluitsignaal klinkt is het helaas geen 3-3 maar dat had het gewoon moeten zijn. Enerverend zo’n wedstrijd hoor, poeh! lekker doorgezet jongens! Geef jezelf ook even dat schouderklopje he… (en elkaar!!). 

Harmke

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten