RCH O11-1-United/Davo O11-1 (28-01-2023)

Zaterdag 28 januari, de wedstrijd tegen de koploper United Davo. Om 0900 de aftrap, en eindelijk een keer prachtig voetbalweer met een lekker zonnetje. Ook wel eens fijn voor de trouwe toeschouwers.

De eerste minuten begint RCH heel slap aan de wedstrijd. United gaat vol in de aanval en krijgen de ene kans na de andere. Gelukkig hebben we Sjoerd nog, die alle ballen tegenhoudt. Zelfs een terecht gegeven penalty weet hij te pareren. Het is echter wachten op het eerste doelpunt en die volgt snel: 0-1 achter.

Blijkbaar hadden de jongens dit nodig en begonnen ze zelf ook te voetballen. Het doel van United werd regelmatig onder vuur genomen. Helaas zonder resultaat,  totdat een mooie aanval, die helemaal achterin begon, perfect werd afgerond:1-1. Beide ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd en met een 2-2 stand gingen we de rust in.

Na rust begon RCH feller aan de wedstrijd dan United. Ondanks een penalty, die werd gemist door RCH wisten ze uit te lopen tot 4-2. Niets aan de hand zou je denken, rustig de laatste minuten uitspelen.

Helaas, de jongens waren teveel gefocust op het maken van nog meer doelpunten, waardoor er niet scherp meer werd verdedigd. Uiteindelijk wist United nog 2 doelpunten te maken, waardoor de eindstand 4-4 was.

Zonde,  zou een hele mooie overwinning geweest zijn en ze hadden hierdoor op de 1e plaats kunnen komen. Aan de andere kant wellicht wel een terechte uitslag. Leermomentje:  als je voor staat, vergeet niet te verdedigen, houd je eigen positie. Volgende week weer een wedstrijd tegen HBC. Goed trainen mannen en tot dan.