Alliance ’22-RCH (06-03-2022)

RCH bewees zichzelf geen goede dienst uit en tegen Alliance ’22. Nu RCH ook nog eens drie punten in mindering heeft gehad vanwege het niet opkomen uit tegen Aalsmeer wordt de afloop van het seizoen nog pittig.

Alliance ’22 viert feest met het honderdjarige jubileum en je kunt het alleen maar feestelijker maken door je wedstrijd te winnen. Alliance speelde het spelletje beter dan RCH en met rust was er een voorsprong van 2-1. Hoewel RCH er in de tweede helft alles aan deed om de gelijkmaker te scoren was het Alliance dat de deur dicht hield en ook nog 3-1 wist te scoren.

Bijzonder bedankt inval grensrechter Stef, daar lag het niet aan.

Alliance’22-RCH 3-1. Doelpunten Alliance: Nigel Hoep, Justin van den Haak, Shady Daoud. Doelpunt RCH: Marco Trox.

Donderdagavond 10 maart speelt RCH thuis tegen Zwanenburg om 20.30 uur

Bron: Haarlems Dagblad
Door: Daniel van Dijk

VSV is een maatje te groot voor Zwanenburg

Zwanenburg leek in de eerste helft nog te kunnen wedijveren met VSV. Maar over negentig minuten bleek het krachtsverschil te groot. Met de afgetekende 1-4 uitslag kwam Zwanenburg nog goed weg.
Vanaf het begin van de wedstrijd was VSV vast aan de bal. De club uit Velserbroek combineerde goed voetbal met fysiek spel, waar Zwanenburg duidelijk moeite mee had. Na twintig minuten brak VSV de ban. Na geklungel achterin, waar drie spelers van Zwanenburg onder de bal doorgingen, gleed Florent Lievense de bal binnen. De goal leek Zwanenburg wakker te schudden.
In de dertigste minuut kreeg Zwanenburg de eerste grote kans, in de 31e minuut de tweede en één minuut later lag de bal er dan daadwerkelijk in. Een prachtige voorzet van linksbuiten Bas Tichelaar werd binnengeschoven door Niels Oostwouder.
Lang kon Zwanenburg niet genieten van de gelijkmaker, want in de veertigste minuut kopte Randy Rietdijk raak uit een corner. Vlak voor rust schoot spits Malcom Meijer de 1-3 binnen vanaf randje zestien. De goed spelende spits kwam steeds beter in de wedstrijd en was een plaag voor de verdedigers van Zwanenburg.
De tweede helft was een stuk saaier. Zwanenburg kwam niet meer in het stuk voor omdat VSV de wedstrijd volledig controleerde. VSV bleef maar kansen missen, waardoor Zwanenburg in de wedstrijd bleef. Vooral Meijer liet een aantal honderd procent kansen liggen. In de laatste seconden zorgde dezelfde Meijer voor het slotakkoord, door van dichtbij de 1-4 binnen te tikken.
VSV blijft door de winst de koppositie delen met ZSGOWMS en Sporting Martinus. Wel hebben beide concurrenten een duel minder gespeeld. Zwanenburg blijft achtste.
VSV-trainer David Zonneveld was tevreden maar baalde wel van de gemiste kansen: ,,We hadden de wedstrijd eerder moeten beslissen, nu houd je het onnodig spannend. We misten bezetting voor de goal en het vizier stond niet op scherp.”
Zonneveld neemt na dit seizoen afscheid van VSV waar hij dan vier jaar de scepter heeft gezwaaid. Hij heeft een duidelijke missie in zijn laatste maanden: ,,Normaliter word je in de derde klasse kampioen met 60 punten. We zijn nu op de helft en staan op 28 punten. Mijn teams gaan vaak beter spelen na de winter dus alles wijst erop dat het kampioenschap erin zit. Afscheid nemen met de titel is het doel.”

Spaarnwoude stunt net niet tegen koploper Martinus
Spaarnwoude heeft het Sporting Marinus zondag bijzonder lastig gemaakt. Er werd nipt met 1-2 verloren.,
We hebben ons hersteld van de blamage van vorige week toen we met 6-1 verloren van RKDES. Daar hebben we nog over gesproken. Verliezen kan maar je moet wel blijven strijden. Dat hebben ze vandaag goed opgepakt”, vertelde Spaarnwoude-trainer Stephan Spruijt.
De Spaarndammers speelden tegen de ploeg uit Amstelveen in een 5-3-2 systeem. ,,Tegen sterke tegenstanders pakt dat meestal goed uit. Dat bleek tegen Swift al. Als we zelf het spel moeten maken, wordt het lastig. Countervoetbal is makkelijker. Mindere tegenstanders zakken in. Dan zijn we kwetsbaar.”
Martinus kwam eerste op 0-1. Vijf minuten voor rust maakte Spaarnwoude gelijk. De razendsnelle jongeling Aaron Zuidema was de aangever. Bij de tweede paal gleed Don Rutte de bal binnen.
,,Ik heb leuke dingen gezien van de jeugdige invallers. Ze moeten nog stappen maken maar we kijken hoe we ze kunnen inpassen.”
Amper twee minuten in de tweede helft viel de 1-2. Bij de eerste de beste uitval was het raak. ,,Zonde. Vorige week kregen we een makkelijk gegeven strafschop tegen, voor eenzelfde situatie werd nu niet gefloten. Anders had er nog een verrassing ingezeten”, wist Spruijt.