Alliance O10-5-RCH O10-1 (04-11-2023)

Winnen door wilskracht

In al haar wijsheid had de KNVB zonder enig overleg ons gepromoveerd naar de derde klasse.
De kinderen vroegen hier al een heel jaar om dus helemaal onverwacht kwam het ook niet. Waarom ook niet, dacht coach, we gaan het zien. Onze eerste wedstrijd in de nieuwe poule begon tegen Alliance uit Haarlem. Van de wedstrijden van de oudste zoon weet coach dat dit altijd lastige tegenstanders zijn.

We begonnen sterk met veel voorwaarts voetballen en veel fanatisme. Tristan wist het scoren te open door van verre afstand een bal hoog in de goal te schieten.  We waren nog maar koud 3 minuten bezig. Prachtig doelpunt. Hiermee hadden we gelijk ons visitekaartje afgegeven. Maar na deze fraaie openingstreffer zag je dat Alliance al wat langer in de derde klasse speelt en wisten ze meerdere malen te scoren. Ook door onoplettendheid en slordig spel van onze kant. We gingen de rust in met 3-1.

Over het algemeen stond Alliance goed gepositioneerd en wisten ze elkaar goed te vinden. Je zag dat ze technisch en tactisch wat begaafder waren dan onze jongens. Wij moeten het meer van “vecht-voetbal” hebben.
En knokken dat deden onze jongens.  In de tweede helft wisten we de achterstand om te draaien in gelijkspel en daarna namen we de voorsprong. Onder andere door prachtig samenspel van Razul en Humaid. Maar door alleen hun te noemen zou ik de andere tekort doen. Iedereen knokte voor wat hij waard was en dat deden we net even wat meer dan de tegenstander. Alleskunner Mathieu wist een paar mooie goals te maken en ook Ben snoepte nog een goaltje mee. Einduitslag 6-8 als ik het mij goed herinner.

Toch ook nog even een speciale vermelding voor onze geweldige verdediger Rawad, die het zonder zijn maatje Moritz moest doen. De spelers van Alliance vonden het heel moeilijk om langs Rawad te komen, hij stond als een muur. In het begin van de wedstrijd had ik niet kunnen voorspellen dat we zo terug zouden komen en ook nog zouden winnen. Chapeau voor het hele team en dat in de derde klasse! Zou de KNVB het dan toch goed gezien hebben? We gaan het zien de komende maanden.

Bij het nemen van de penalty’s aan het einde van de wedstrijd zag je het klasse verschil tussen beide teams. Tijdens het nemen van de penalty’s gingen die van Alliance allemaal keihard en hoog in de touwen. Bij ons wist alleen Taeke te scoren met een knap schot, de rest ging over of naast. Een tip voor de trainer en de ouders: thuis oefenen op de basistechniek! Dit moet echt beter als je wilt handhaven in de derde klasse.

En precies, toen we naar huis gingen, begon het te regenen, wat een timing. Kortom, een heerlijke voetbalochtend met drie punten op zak naar huis en allemaal lachende kinderen. Volgende week thuis tegen het altijd lastige Overbos.

Maarten Georgius coach 10-1 (ook de foto’s)