SV Ilpendam-RCH 1 03-10-2021

SV Ilpendam uit Ilpendam (hoe kan het anders), vlak onder Purmerend, was de tweede tegenstander in de derde klasse C. Hun eerste wedstrijd heeft Ilpendam verloren, dus een overwinning was welkom. Voor RCH gold natuurlijk een tweede zege te behalen om aansluiting te houden met de kop.

Beide ploegen gingen er dan ook vol voor en dat leverde voor het publiek een spannende wedstrijd op. Er vielen ook veel doelpunten. In de 78ste minuut werd de wedstrijd gestaakt door zwaar letsel bij een Ilpendamspeler (open been wond) en afgevoerd moest worden met de ambulance.

Op dat moment was de stand 3-4 voor RCH met doelpunten van Rachid Harrou, Marco Trox en Saïd Sakhsoukh (2x). We wachten even af wat de KNVB beslist over het restant van de tijd.
Foto’s: Bart

Simon Luybé van het Haarlems Dagblad schreef het volgende over de wedstrijd
Aalsmeer- Spaarnwoude.

Rutte zet Spaarnwoude op goede spoor met hattrick.
Na het gelijke spel tegen Alliance’22 wist Spaarnwoude zondag met 0-4 te winnen van en bij Aalsmeer. Een ongekende luxe.

Was vorige week Mark Visser de gevierde man met twee treffers, ploeggenoot Don Rutte wist hem te overtreffen. De aanvaller scoorde drie keer. Er was ook een eigen doelpunt van Aalsmeer.

,,Het begon onwennig en het kunstgrasveld leek wel hoogpolig. Maar bij de eerste de beste aanval was het bijna 0-1 na een kopbal van Don Rutte”, had trainer Stephan Spruijt gezien.

Het gewenste doelpunt viel na vijfentwintig minuten spelen. Op aangeven van Jorri van der Aar opende Rutte nu wel de score. Nadat Rutte in de tweede helft de stand verdubbelde was het verzet van Aalsmeer gebroken. Aalsmeer probeerde het met vier spitsen maar dat speelde Rutte en zijn kompanen in de kaart. Een eigen doelpunt en Rutte, die de buitenspelval omzeilde, maakte het feest in Spaarndam compleet: 0-4.

,,Geef Don geen ruimte, dan gebeurt er dit. Hij is beperkt met passeren maar vandaag op zijn sterke punt benut.” Het teamgevoel bij Spaarnwoude is groot en dat zullen zij nodig hebben. Zo voelde de geblesseerde Joey Hoogeboom zich niet te groot om te vlaggen. En toonde iedereen, net als in het duel tegen Alliance, een enorme werklust.

Dat ontbrak bij Aalsmeer, had Spruijt gezien. ,,Daar hebben wij van geprofiteerd. En dat moet ook wel. Wij moeten ons niet meten met ploegen als Swift, Sporting Martinus en ZSGO. De huidige tweede plaats is niet reëel maar geeft vertrouwen. Vorig jaar hadden we nog geen punt na drie duels en tijdens de voorbereiding zag het er ook niet goed uit.”

Overige uitslagen:
Purmerend – VSV 2-1. Doelpunt VSV: Moreno Blom.
Alliance’22 – Nieuw West United 2-4. Doelpunten Alliance: Laurens van Herk en Boris Korstenbroek.