Tweemaal winst voor de O12-1

KHFC O12-5-RCH O12-1
Zaterdag 27 januari, eindelijk weer een competitie wedstrijd. Deze keer om 10.05 uit bij Koninklijke HFC tegn de O12-5. Op gras, althans wat er van over is. Het leek wel een weiland.  Op de training hadden de jongens nop op gras geoefend.

Na de warming up  begon dan eindelijk de wedstrijd in een heerlijk zonnetje. Het eerste kwartier  was even wennen. Vooral op het middenveld werden duels aangegaan, met z’n allen bij elkaar. Ruimtes werden niet benut.  In het 2e kwartier van de 1e helft ging het beter lopen. Er waren meer kansen. RCH kwam dan uiteindelijk ook op een 1-0 voorsprong. Helaas wist ook KHFC te scoren,  zodat we gingen rusten met een 1-1 stand.

De 2e helft gaf een heel ander beeld. Het begon beter te lopen bij RCH. Er werd goed gecombineerd,  de  ruimtes werden ook goed  benut en er waren meer kansen om op voorsprong te komen. Het zat niet mee, de lat zat een paar keer in de weg.  Er werd wel goed gevoetbald. Het was oppassen dat ze geen doelpunt tegen zouden krijgen, aangezien er heel aanvallend werd gevoetbald en er weleens vergeten werd om te verdedigen.

Uiteindelijk werd het betere spel beloond. RCH wist nog twee mooie doelpunten te maken en speelde de wedstrijd rustig uit. Eindstand 3-1.

Zeker een terechte overwinning. Misschien als enige aanmerking  dat er nog wel meer doelpunten gemaakt hadden kunnen worden. Iedereen heeft hard gewerkt, complimenten.

De volgende wedstrijd is tegen Hoofddorp, een ploeg die wel bekend is en het heel goed doet in de 2e klasse  Goed trainen deze week, werd aangeraden, zodat zaterdag weer iedereen er klaar voor is.

RCH O12-1-Hoofddorp O12-3

De week is voorbij en dan is het zaterdag 03 februari, wedstrijd nummer 2 in de nieuwe competitie tegen Hoofddorp O12-3. Een tegenstander die we regelmatig tegenkomen en ook een geduchte tegenstander.

Het is altijd buffelen tegen deze ploeg en ook zij hadden net als RCH , de 1e wedstrijd gewonnen. Gelukkig prima voetbalweer met weinig wind en een zonnetje die bijna doorbrak. Om 10.00 uur de aftrap en twee minuten later lag de bal al in het netje van Hoofddorp, 1-0 voor.

RCH combineerde er op los en Hoofddorp wist niet waar ze het moesten zoeken. Door goed combinatie-voetbal en het felle spel liep RCH de 1e helft heel eenvoudig uit naar 6-0.

In de 2e helft kwam Hoofddorp er ook niet aan te pas en creëerde RCH kans op kans. Echter, en dat is logisch als je al zo ruim voorstaat, werden er nog maar 2 doelpunten gemaakt. Hoofddorp wist zelf ook nog een doelpuntje mee te pikken, waardoor de eindstand uiteindelijk uit kwam op een 8-1 overwinning van RCH.

Prima gevoetbald mannen en nu fier koploper. Er zijn echter nog maar 2 wedstrijden gespeeld en volgende week wacht de derby uit tegen HBC om 10 uur. HBC is toch een soort angstgegner van RCH, maar als jullie net zo goed spelen als vandaag en scherp zijn vanaf de 1e minuut, dan moet het helemaal goed komen. Weer goed trainen en dan zien we elkaar zaterdag weer.