RCH O13-1-DSOV O13-1 (09-02-2022)

Zaterdag 9 april stond de kraker tegen de koploper van de poule, DSOV 13-1, op het programma van RCH O13-1. Coach Onno kon weer beschikken over een nagenoeg compleet team en de verwachtingen waren, ondanks een wat rommelige voorbereiding wegens diverse omstandigheden, hoog gespannen.

De laatste twee wedstrijden waren gala-voorstellingen en tegenstanders werden naar huis gestuurd met 8-2 en 12-0. Vanaf minuut 1 was wel duidelijk dat DSOV een ander soort tegenstander was. Niet in de laatste plaats vanwege de ‘lanterenpaal’ die ze in het centrum van de aanval hadden opgesteld. Nu hebben we dat wel vaker meegemaakt in deze poule, maar deze jongen tikte de 1.90 aan en moeilijk te geloven dat hij echt 13 is. Hij was ook direct betrokken bij twee snelle tegengoals in de eerste 5 minuten toen wij, toegegeven, nog enigszins wakker moesten worden.

0-2 dus en alle mooie plannen van Onno konden even de prullenbak in. Het was zaak de storm van DSOV te weerstaan en in ons eigen spel te komen. Om een of andere reden ging dat nog niet lekker, veel balverlies, weinig beweging in de ruimte en als we dan bij de tegenstanders’ 16 meter in de buurt kwamen, weinig creativiteit of serieuze schoten op doel. Het blijft dan lastig om als coach moet ingrijpen of met snelle wissels of de jongens die er staan een kans moet geven in de wedstrijd te komen.

Uiteindelijk kwamen Nassim, Dijowy en Arda erin, dat voor wat meer pit zorgde in het spel van 13-1. Langzaamaan kwamen ook de kansen en mogelijkheden, maar voorin stonden de spitsen niet op scherp. De 4-mans verdediging van DSOV deed goed zijn werk, de centrale verdedigers doorzagen vaak de passes en konden onderscheppen waarna DSOV weer razendsnel eruit kon komen en wij die lange sprint terug moesten maken. Maxim vocht en sleurde op het middenveld en het balbezit ging wat op en neer, mede omdat DSOV ook wat slordiger werd.

De rust werd aangegrepen voor limonade en tactische bespreking en RCH begon de tweede helft stukken beter. Met meer lef en snellere intercepties werd meer de aanval gezocht wat resulteerde in de aansluitingstreffer van Berrat, 1-2! RCH ging door met zoeken naar de gelijkmaker maar het voetbalde nog niet echt als de geoliede machine van voorgaande weken. Onno wakkerde vanaf de kant fanatiek het vuur aan en er ontstonden wel goede kansen uit de vaak rommelige situaties. Het geluk was ook niet met de jongens, Berrat raakte de paal en Maxim kopte van dichtbij net over. Het bleef bij de 1-2.

Beetje zonde wel, maar er werd wel keihard gewerkt die vroege achterstand weg te werken in ieder geval. Volgende keer net wat scherper starten dus.

Rogier Lanting (foto’s van Rogier en Harry)