KHFC O8-7-RCH O8-1 (29-01-2022)

We mogen weer!

Na een lange winterstop mogen we eindelijk weer competitie spelen. De eerste competitiewedstrijd mochten we gelijk aantreden tegen de Koninklijke HFC. De vorige keer speelde we als ik mij niet vergis 4-4. Waarbij we erg aan elkaar gewaagd waren. (Zie vorige verslag).

Onderweg naar de club toe had de jongste zoon uit het niks nog tegen mij gezegd, “pappa plezier hebben is belangrijker dan winnen. Het maakt niet uit als we deze verliezen”. Enigszins ontroerd door deze onverwachte ontboezeming gingen we samen op pad. Met het idee in het hoofd we zien wel.

Bij aankomst was iedereen keurig op tijd (dank ouders!!) en begonnen we met inspelen en het enthousiasme zat er al lekker in. Eenmaal op het wedstrijdveld aangekomen moest ik eerst een ander HFC-team vertellen dat ze op het verkeerde veld stonden. Een deja vu bood zich aan, ook de tegenstander was net als de vorige keer in geen velden te bekennen. Ze kwam uiteindelijk met 5 jongetje net op tijd aan. We spraken af dan maar 5 tegen 5 te spelen.

We begonnen sterk aan de wedstrijd. Kahn had het zoals gewoonlijk op zijn heupen en dribbelde al na 5 mintuten, na verschillende spelers uitgespeeld te hebben, het eerste goal binnen. Dit deed hij in de loop van de wedstrijd nog 3 keer. Veel pingelen, sterk aan de bal en scoren. Maar dit keer ook nog wel de nodige ballen naast het goal, het vizier stond nog niet helemaal scherp. Wedstrijdspanning zullen we maar zeggen. Keeper Mathieu had in de eerste helft niet veel te doen. We waren als RCH zeker in de eerste helft een stuk beter. Ze hadden bij HFC, eerlijk is eerlijk, ook veel invallers vanwege corona wat zeker meegespeeld zal hebben. Ben scoorde in de eerste helft ook nog een fraai doelpunt. Het plezier spatte er weer af bij iedereen, kinderen in de wissel riepen voortdurend “mag ik er weer in”!

Naast dat onze spitsen deden wat ze moesten doen was onze verdediging met aanvoerder Moritz ook sterk. De meeste ballen werd hard naar voren geramd wat onze spitsen de kans gaf om te scoren.

Ondanks dat HFC niet op oorlogssterkte was, hadden ze wel een voortreffelijk keeper op goal. Hij hield heel veel goals tegen, en ook op sublieme manier. Ware het niet voor hem dan hadden we met dubbel cijfers gewonnen.

In de tweede helft wist HFC dan uiteindelijk nog een keer te scoren. Maar dit kon het tij niet keren, RCH was gewoon een stuk beter. Eindstand 1-6. Een heerlijk pot voetbal en mooi begin van het seizoen.

Maarten Georgius, RCH 08-1