RCH 09-1-Hillegom 09-5 (10-09-2022)

Een zwak begin zegt niet zo veel

De voorbereiding verliep niet helemaal naar zin. De jongens leken niet echt geïnteresseerd en deden maar wat. Ze zijn ook nog maar 8 jaar oud dus coach laat veel gaan. Maar wat er in de voorbereiding al niet lekker ging voltrok zich ook in de eerste helft. Veel kluitjes voetbal en geen overtuigende traptechnieken.

We kamen daardoor al snel met 2-0 achter te staan door verdedigende fouten. Erg slordig ballen wegwerken, en ballen rammen zonder na te denken.  Een verdedigende uittrap kwam via een collega verdediger aan en rolde zo de eigen goal in. Een niet zo heel fijn begin met veel slordig voetbal.

Gelukkig had, zoals altijd, spits Kagan het op zijn heupen en schoot na een fraaie dribbel de bal keihard in de touwen. Tussenstand 2-1 en zo gingen we de eerste rustpauze in.

Na een kleine peptalk en wat aanwijzingen over meer druk zetten en het spel breed houden, keerde het tij. We gingen wat beter voetballen en wisten meerdere maal te scoren. Wel bleef het zoals in het eerste kwart veel kluitjes voetbal en werd de breedte of diepte nauwelijks opgezocht.  (zouden ze op de training hier les in krijgen?) Niet echt fraai voetbal om naar te kijken dat kluitjes voetbal. Ook voor het eigen plezier niet fijn. Gelukkig zocht Tristan soms de breedte op en daar maakt Kagan dan huidig gebruik van. Hij rende dan op zijn kenmerkende wijze achter de bal aan kapte een of twee spelers uit en scoorde. Dit deed hij de tweede helft meerdere keren waardoor Hillegom, die zo sterk begon, het nakijken had.

Ook Taeke wist zo tegen het einde van de wedstrijd de goal nog fraai te vinden. Van een toch behoorlijk afstand knalde hij de bal hoog in de kruising. Hillegom kwam er eigenlijk niet veel meer aan te pas in de laatste twee kwarten. RCH was net even wat beter. Helemaal aan het eind wisten ze toch nog te scoren met een fraai doelpunt. Eindstand 3-7. Zo zie je maar weer, een slecht begin zegt niet zo veel. De nieuwe RCH trainers, jongens van de eigen club, kunnen maandag en woensdag beginnen met de basis op orde te brengen; Het nemen van een goede trap. Hier valt nog een wereld te winnen. Oefenen thuis mag ook met pappa of mamma.

Maarten Georgius, Coach O9-1 (ook de foto’s)

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten