Zandvoort O9-2-RCH O9-1 (28-01-2023)

Zandvoort uit altijd lastig

Op een koude stralende zonnige ochtend mochten we aantreden tegen Zandvoort. Zandvoort is voor de jongens van RCH 09-1 altijd onderwerp van gesprek. Menigmaal gehoord op de achterbank; “zou dat grote meisje ook weer meedoen?” Twee minuten voor tijd kwam de tegenpartij aan wandelen om zich op te stellen terwijl wij al 20 minuten aan het inspelen waren. Het gevreesde meisje lag in de lappenmand of deed mee met een ander team. Maar nu eerst het wisselprobleem oplossen, coach spoedde zich naar de coach van Zandvoort.

Helaas wilde de coach niet zeven keer zeven spelen omdat hij te weinig wisselspelers had. Dit zorgde ervoor dat ik maar liefst drie wisselspelers langs de lijn had die stonden te trappelen om in te vallen. Niet te doen voor coach. Gelukkig had een ouder een briljante ingeving en nam er een paar mee om warme chocolademelk in de kantine te drinken.

De grasmat was nat en glad waardoor het ook wat lastig bespeelbaar was. Hierdoor was het spel ook wat minder vrij en soepel dan normaal. We begonnen de wedstrijd  fanatiek en het duurde dan ook niet lang voordat de eerste goal er in lag. Mathieu stond daarnaast een dijk van een wedstrijd te keepen in de eerste helft en wist volgens mij grotendeels het goal schoon te houden. Helaas wil hij in de tweede helft vaak niet keepen. Nog geen enkel spelertje wil een volledige wedstrijd keepen, dat is toch wel jammer, want volgend jaar is een vaste keep wel erg welkom. Bij de tegenstander treffen we dit trouwens ook altijd aan. Zelden komen we daar een vaste keep tegen. Gelukkig wilde Tristan graag keepen.

Ben rende als een jonge hinde over het veld en wist menig mooie rush langs de zijlijn te doen. Aan energie geen gebrek, alleen het afronden op goal, daar schortte het nog een beetje aan.

Ook Marley was in vorm en wist op zijn kenmerkende manier bijna twee keer te scoren door de bal letterlijk de goal in te lopen. Maar ook de keeper van Zandvoort was een professional, hij wist heel veel ballen te stoppen. Het doorgaans loepzuivere vizier van Kagan stond ook niet helemaal zuiver en tot een paar keer toe schoot hij naast de goal. Gelukkig maakte hij dit ruimschoots goed tijdens de wedstrijd.

Niet iedereen had het oog op de bal en een voorwaartse beweging. Verschillende RCH spelers stonden erbij en keken ernaar en waren niet vooruit te branden. Het lag toch niet aan de kou want zo koud was het niet. Dan maar wisselen en de gemotiveerdere spelers inzetten, dat is dan wel weer een voordeel van zoveel wisselspelers.

Het spel ging tot aan de tweede helft op en neer en als ik het mij goed herinner was het twee tegen twee toen we de pauze ingingen. Voorafgaand aan de wedstrijd had coach nog opgezocht in het spelreglement van de KNVB wat je moet doen bij het Inspelen van een bal die over de zijlijn is gegaan. De week daarvoor had een HFC speler nog vanuit het innemen de bal in een keer in de goal geschoten. Toen vroeg ik me al af of dit wel mocht….

Flyer KNVB; Je mag hem niet in één keer op de goal schieten, je moet eerst in dribbelen. Dit staat duidelijk in de KNVB regels voor onder negen spelers. Zandvoort had echter een trucje geleerd waarbij ze de bal een wippertje gave en dan ineen keer hoog op goal of iemand anders schoten. Dit is natuurlijk geen indribbelen. Coach wees de scheidsrechter hier op maar die was onvermurwbaar en zei dat het mocht. Dit onreglementaire trucje zorgde voortdurend voor heel veel dreiging en dus ook de nodige irritatie. Maar goed, genoeg geklaag, terug naar de wedstrijd.

Buiten dit wat merkwaardige scheidsrechters werk was het eigenlijk een hele leuke en spannende wedstrijd, die eindigde in een 3-3 einduitslag. Voor de winterstop hadden we nog verloren tegen deze groep dus het was wat dat betreft een prima uitslag. Het gaf de verhoudingen qua spel goed weer. Tenslotte niet onvermeld mag blijven het geweldig keepers werk van Tristan, hij hield in de tweede helft heel veel ballen tegen, anders was de einduitslag wel eens heel anders geweest. Volgende week weer gewoon lekker thuis voetballen op de bekende grasmat naast het clubhuis.

Maarten Georgius, coach RCH 09-1
Foto’s Franke/Maarten

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten