HBC O8-4-RCH O8-1 (20-11-2021)

De derby van Kennemerland.

Met volle moed ging RCH 08-1 op weg naar HBC 08-4.  Als we uitspelen dan winnen we immers.
Zo is de gedachte bij de jongens, uitspelen is winnen. Vanwege veel zieken en kinderen die niet konden hadden we Pom gevraagd van de Racertjes om mee te doen. Fijn dat je meedeed Pom!

Bij de kinderen van onder de 8 speelt het derby gevoel nog niet echt mee maar ze zagen wel kinderen uit hun klas of BSO bij de tegenstander.  Dat maakt zo’n wedstrijd natuurlijk wel net even anders als je de tegenstander kent.

HBC had geen scheidsrechter geregeld maar gelukkig kon de broer van Kagan invallen als scheids. Had hij nog nooit gedaan maar dat maakte niet uit, de kinderen kennen vaak de regels prima en zo geschiedde.

Al snel bleek dat wij een beter team op de been hadden dan de tegenstander. Kagan schoot hem er al na 5 minuten in en ging dat deze wedstrijd nog vaker doen.  Ook Sergei was weer lekker op dreef en scoorde ook goed na meerdere kinderen uitgespeeld te hebben. Mathieu op de goal had weer fraaie redding en wist lang de nul te houden. Mathieu kon gelukkig ook rekenen op Pom en Rawat die goed verdedigden.

Wat we ook steeds beter doen is echt met elkaar spelen. Bal stoppen, kijken en naar elkaar spelen (het liefst in de loop). Het is wel moeilijk op deze leeftijd want iedereen heeft veel te veel energie in zijn lijf, en heeft erg de neiging om de bal gewoon naar voren te rammen.

Maar ook op individueel niveau gaan we allemaal vooruit. Tristan speelt mooie ballen langs de lijn of kruislings over het veld bij andere kinderen in de voet. Wordt Coach heel blij van. En Ben schoot van lange afstand de bal hoog in de kruising. Vreugde alom. Nieuwkomer Taeke wordt ook steeds beter en begint al lekker gevoel voor het spel te krijgen.

Eindstand 1-6 gewonnen met mooi spel en veel leuk voetbal om naar te kijken. Volgende week thuis spelen. Als dat maar goed gaat!
Maarten Georgius, Coach 08-1

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten