Super weekend RCH 17 en 18 april 2021

Zaterdag 17 april stond voor de tweede keer dit seizoen het straatvoetbal op het programma, zondag 18 april konden alle donateurs voor de restauratie van de kantine hun poster ophalen.

Het weer werkte prachtig mee zaterdag 17 april, waardoor de RCH jeugd lekker straatvoetbal kon spelen. Vier veldjes op het parkeerterrein en elk uur een leeftijdsgroep: van half tien tot half elf waren dat de Racertjes. O8-1, O9-1, O10-2, O10-3 en O11-3.
Daarna was het een uur de beurt aan de O10-1, O11-1, O11-2 en O12-1.
Zij werden gevolgd door de O12-2, O12-3, O13-2 en O13-3 en als laatsten kwamen de O13-1, O14-1, O16-1 en O16-2.
De O18-1 verkoos er voor een training te gaan doen.
Elke vorm van PR is goed en dus zette Walter een bord naast het fietspad met “Kom bij RCH”.

De kinderen genoten zichtbaar en dat leverde mooie skills en doelpunten op. Tenslotte leer je het voetbal op straat door daar altijd maar te blijven oefenen. Met het enthousiasme van de jeugdcommissie, leiders en trainers ziet RCH elke zaterdag weer kans een leuk programma te maken voor de RCH jeugd, maar een keertje ‘echt’ voetballen tegen een echte tegenstander wordt toch zo langzamerhand een grote wens van vele spelertjes.

Open Dag
Zaterdag 24 april hebben we een open dag en in mei kunnen drie weekenden de meiden volop aan de bak onder de noemer “Meisjes Plagen, Panna vragen”. Ook bij RCH willen we graag complete meidenteams.

Volop concentratie tijdens het straatvoetbal (foto: Harry Opheikens)
Op de Facebookpagina “RCH Jeugd” vindt u van alle activiteiten elke zaterdag vele foto’s.

Restauratie monumentale kantine

Met een fantastische doneeractie, dat overigens nog steeds loopt, probeert RCH geld binnen te halen om de zuidkant van het gemeente monument in oude luister te herstellen. Wanneer het doneerbedrag € 35,00 of meer is krijg je van RCH een fraaie, in een gelimiteerde oplage, poster van de kantine van de hand van Eric Coolen. (https://www.ericcoolen.nl/)

Zondag 18 april stonden voorzitter Kees Kokkelkoren en penningmeester Alex Koelemij klaar om de donateurs hun poster te overhandigen. Met trotst kon Kees vertellen dat er al meer dan 12.000 euro is opgehaald, meer dan Kees had durven dromen.

Op weg naar een ander sportevenement was een vader met zijn jarige zoon voor op de fiets erg nieuwsgierig wat er zoal gebeurde voor de kantine en, na wat uitleg, vond hij de actie zo bijzonder dat hij spontaan doneerde en gelijk de poster mee kreeg, een mooi cadeau voor zijn zoon.
Vele vrienden, bekenden uit de voetballerij, eigen leden, sponsors, allemaal hebben ze bijgedragen en kwamen graag de fraaie poster ophalen om ook gelijk herinneringen op te halen.

Onze kantine is een gemeente monument (als enige kantine in heel Nederland), maar wordt ook geroemd voor zijn sfeer.

Met dank aan alle spontane donaties (foto’s: Harry Opheikens)

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten