Hoofddorp 08-3-RCH 08-1 (23-04-2022)

Een goed weerzien
Uit spelen tegen Hoofddorp 08-3. Een geduchte tegenstander, zo bleek ook de vorige keer. Bij aankomst op het terrein van Hoofddorp liepen we de coach van de tegenstander tegen het lijf.

We vroegen om het speelveld en hij wees ons de weg. Terloops vertelde hij nog dat hij het verslag van de vorige keer zo leuk vond! Kijk, dat geeft de schrijvende burger moed. Een lezerspubliek breder dan de eigen voetbalclub.

Het was prachtig weer en iedereen had er zin in. De tegenstander leek net als de vorige keer iets serieuzer aan de wedstrijd te beginnen. Onze jongens deden haasje over en waren aan het koppeltje rollen op het lange kunstgras. Echt gefocust leken ze niet.

Net als een paar weken geleden waren de teams erg aan elkaar gewaagd. Erg voorwaarts gericht en de goals vlogen er dan ook al snel in. De keepers aan beide kanten kwamen er niet of nauwelijks aan te pas. Hoofddorp opende al snel de score, dit deed onze jongens wakker schudden.

Qua goals ging het daarna op en neer. Kagan was in bloedvorm en scoorde om de 5 minuten een goal. Het geheim van de smid schijnt te zijn: veel Ronaldo en Messi filmpjes zien. Ook libero Ben wist er nog eentje in te prikken. Het zag er gunstig uit voor RCH we gingen met 5-6 de rust in.

Helaas was net als de vorige keer Hoofddorp in de tweede helft net wat sterker en doelgerichter. Ondanks de vele meters die o.a. Rawat maakte om gaten dicht te lopen, en de skills van invalkeep Taeke. Maar niet getreurd het was een spannende en leuke wedstrijd, wat veel speelplezier opleverde. Het publiek kwam ook goed aan zijn trekken.

Eindstand 10-7.

Het spelplezier van het vriendenteam is niet onopgemerkt gebleven. Op het schoolplein ving coach signalen op dat nog twee klasgenootjes willen gaan voetballen in het vriendenteam. Het seizoen zit er echter alweer bijna op. Nog twee wedstrijden te gaan. Voor de jongens mag het seizoen nog wel een maandje langer duren.

Maarten Georgius, coach RCH 08-1