RCH O9-1-DSOV O9-2 (01-04-2023)

Niet scherp genoeg

Thuis Voetballen tegen DSOV op de vertrouwde grasmat naast het clubhuis. Het had de hele nacht geregend dus coach was benieuwd wat hij zou aantreffen. Gelukkig viel het mee.
De voorbereiding was niet helemaal ideaal, veel kindjes kwamen te laat en daardoor was het inlopen en samen inspelen wat rommelig. Een voorbode voor de wedstrijd? Coach zag al gelijk dat dit een andere tegenstander was dan een jaar geleden. In de hele poule zijn we een niveau gestegen, zoveel is wel duidelijk. Ook vorige week tegen Zandvoort moesten we tegen een sterker team dan normaal.

In het eerste kwart bleek al gelijk dat DSOV goed kon voetballen. Ze waren goed op mekaar ingespeeld en waren beter in staat om elkaar te vinden en ook af te maken op goal. Met mooi voetbal spel wist DSOV een paar keer snel te scoren. Onze jongens zijn gewend dat dit vaak andersom is dus de teleurstelling was van de gezichten af te lezen. Kagan, onze spits, probeerde samen met Ben, Marley en Alistair ook wel wat terug te doen maar het lukte maar matig.

Onze verdediging stond ook niet helemaal sterk. Rawad was niet echt ‘oksel fris’ en keeper Mathieu ging ook niet helemaal vol uit, zo leek het. Het zou echter flauw zijn om de wedstrijd daar alleen op te beoordelen. Onze spitsen wisten ook niet te scoren en dan wordt het ook moeilijk om het de tegenstander lastig te maken.

Pas na rust leek het of RCH begreep dat het moest gaan voetballen. We gingen iets meer voorwaarts spelen en legde de druk meer bij DSOV. Dit resulteerde in een fraaie goal van Ben wat de tussenstand op een 1-3 bracht. We hadden ook een beetje mazzel met de beslissing van de scheids, want hij leek onterecht voordeel te geven na een overtreding. Maar je hoort Coach niet klagen 😊

Zou het dan toch nog kunnen? Dan zal het wel snel moeten gebeuren want de tijd begon te dringen. Kagan bleef fraai voetballen, zoals altijd met prachtige slalommen om meerdere kindjes heen. Ook met Matthieu in de spits kwam er meer dreiging in de voorhoede. Maar beide heren wisten helaas deze dreiging niet om te zetten in goals. Tot vier keer toe ging hij naast of over de goal. Dan zit het ook niet mee! Tristan had de keepers handschoenen overgenomen van Matthieu en stond als een dijk te keepen. Regelmatig wist hij door goed keeperswerk de schade te beperken.

Marley wist In het laatste kwart op zijn kenmerkende stijl er gelukkig ook nog eentje in te prikken. Met een tussenstand van 2-3 begon het nu echt spannend te worden zo tegen het eind van de wedstrijd. Maar DSOV was toch echt een maatje te groot en voetbalde gewoon net even wat beter. In de laatste 5 minuten van de wedstrijd maakten ze nog de 2-4. En dat zou ook de einduitslag worden van deze spannende pot. Dit keer geen tranen maar hopelijk wel het besef bij iedereen dat het beter moet. Volgende week tegen de Koninklijke HFC, altijd lastig.

Maarten Georgius, coach RCH 09-1
Fotos Harry (ook op de Facebookpagina RCH Jeugd).

 

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten