O9-1 wint Jan Zeemantoernooi in Muiden (24-06-2023)

Kroon op het werk

Onder de rook van Amsterdam ligt voetbalclub SC Muiden. Op 24 juni mochten onze jongens van RCH 09 hier strijden voor de Jaap Zeeman Kameraden Cup. Op een prachtige zomerse dag kwamen we aan bij een volledig nieuw clubhuis wat van circulaire materialen was opgetrokken. Uiteraard niet zo mooi als ons eigen clubhuis want dat is het mooiste van Nederland.

We moesten voetballen tegen clubs waarvan we nog nooit gehoord hadden. Dus coach en de jongens hadden geen flauw idee hoe sterk deze tegenstanders zouden zijn. Ook bij het inspelen kregen we weinig indrukken van onze tegenstanders.

Er viel op dit toernooi een heuse beker te winnen. Deze bekers stonden te glimmen In de zon voor het clubhuis. Coach werd overspoeld met vragen of wellicht een van deze bekers ook voor de RCH 09 bedoeld was. Coach zette maximaal in op verwachtingen management en riep nog “we zijn hier voor ons plezier”. Maar daar leken de kinderen geen boodschap aan te hebben. Die beker moest en zou mee naar huis zag ik in de blikken van onze jongens.

We begonnen het toernooi sterk door gelijk de eerste wedstrijd te winnen. Ik weet eerlijk gezegd de stand niet meer maar we waren een stuk sterker dan de tegenstander. De kinderen door het dolle heen. Na een korte rust mochten we met de tweede wedstrijd beginnen. Ook deze werd gewonnen. De tegenstanders waren leuke teams en ze konden prima voetballen maar ze waren niet opgewassen tegen het fanatisme van RCH.

Het aanzicht van de bekers maakte een geestdrift wakker in onze jongens die ik nog niet eerder gezien had. Hier en daar zelfs een tikkeltje te fanatiek wellicht. Dat vonden ook de scheidsrechters. Regelmatig werd het spel stil gelegd om onze jongens tot rust te manen.

Coach en de aanwezige ouders vonden het tijd voor een ijsje. Het was inmiddels bloedheet geworden en het zweet stond op alle gezichten te glinsteren. Het ijsje gecombineerd met Donald Ducks in de schaduw deed het goed.

Na wat uitzoekwerk bleek dat we nog twee wedstrijden moesten. Net zoals de eerste twee wedstrijden werden ook deze twee partijen gewonnen. Eén van de partijtjes was nog wel spannend en leek op een gelijkspel te eindigen maar in de laatste minuut wisten we toch nog te winnen.  Wat daarna volgde is met geen pen te beschrijven.

Door het dolle heen beschrijft het wellicht nog het beste. Of wellicht de uitspaak van een van de jongens “dit was de mooiste voetbaldag van mijn leven”.  Het liet ook coach niet helemaal ongeroerd. Mede ook door de prachtige cadeaus en tekeningen die eerder waren overhandigd door de jongens en attente ouders.

De Jaap Zeeman Kameraden Cup zal de komende weken circuleren binnen het team en hopelijk eindigen op een passend plekje in ons mooie clubhuis. Het was me een genoegen, tot uw dienst en tot volgend jaar.

Maarten Georgius, Coach RCH 09
Foto’s Wilko Wieffering & Imke

 

 

 

 

 

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten