Hoofddorp O8-1-RCH O8-1 (30-10-2021)

Nieuwe poule, nieuwe kansen

RCH 08-1 moest uit tegen hoofddorp SV. Coach weet uit ervaring dat dit altijd lastig is. Hoofddorp is een stad waar voetbal ertoe doet. Zo heeft de Hoofddorps club maar liefst 10 onder 8 teams. RCH heeft er maar 1. Dat zegt in wezen al wel genoeg over de tegenstander. Voetbal wordt er uiterst serieus genomen, al kon Coach dit keer bij de tegenstander iets minder Gel in het haar constateren (zie ook vorig verslag) als bij andere teams uit de bollenstreek. Zou er dan toch hoop zijn?

Met enige schrik in de benen (voornamelijk bij coach) begonnen we de wedstrijd. Maar we gooiden de schroom al snel van ons af. Kagan had op het schoolplein al aangegeven dat hij heel veel zin in de wedstrijd had. Dat was te merken tijdens de wedstrijd. Zelfzuchtig maar doelgericht ging meneer te keer en scoorde meerdere malen fraaie doelpunten. Ook Sergei was in goed vorm en wist te scoren en voortdurend de druk bij de tegenstander te leggen.

Maar verrassing tijdens deze wedstrijd was multi talent Mathieu. Meneer zit nog maar 3 maanden op voetbal (Zwemles is een hinderlijke onderbreking van een voetbalcarrière) maar laat nu al skills zien waar coach uitermate tevreden over is. Daarnaast is hij ook niet beroerd om een halve wedstrijd te keepen.

We hadden tijdens deze wedstrijd ook een debutant in ons midden, Frysk-Schots international Alistair. Aangemoedigd door zijn vader die tevens de foto’s voor dit verslag heeft gemaakt kreeg Alistair mooi de kans om lekker mee te doen. Hopelijk ben je er snel weer bij Alistair!

Een nieuwe poule en daarmee nieuwe kansen, zo blijkt. Hopelijk blijven we dit soort enerverende wedstrijden houden de komende maanden. Waarbij inzet loont en het plezier er van af druipt.

Uw nederige coach Maarten Georgius (RCH 08-1)

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten