Hoofddorp O10-11-RCH O10-1 (20-04-2024)

Nipt gewonnen

Goed gemutst kwamen de jongens het veld op dartelen op een Herfstachtige lentedag. Het hoogpolige kunstgras tapijt van Hoofddorp voelde vertrouwd aan. Regelmatig zijn we hier met winst op zak naar huis gekeerd.

Omdat we de nodige Last minute afmeldingen hadden werd libero Ruben in gehuurd van de RCH 09. Een jongen die altijd wel wil voetballen. Verdedigen, keepen, aanvallen hij kan het allemaal. Geef die jongen een bal en hij doet er mooie dingen mee. Zo ook deze wedstrijd. De tegenstander had precies hetzelfde gedaan vertrouwde de coach van Hoofddorp mij toe, ook zij kwamen spelers te kort.

Mooi om te zien deze zaterdagochtend was dat er weer een team stond dat met elkaar overspeelde en elkaar opzocht tijdens het voetballen. Dat leidde hier en daar tot mooie voetbal momenten. Moritz en Rawad werden gemist achterin maar Ben stond gelukkig zijn mannetje. Aangevuld met Ruben.

Qua doelpunten ging het op-en-neer deze wedstrijd, waarbij RCH een tikkeltje beter was maar het scheelde niet veel. We misten 4 basiskrachten dus coach moest hier en daar improviseren. Gelukkig waren Marley en Alistair in goede vorm en wisten ze allebei te scoren. Humaid voorzag de jongens van mooie assists. Goaltjesdief Mathieu scoorde uiteraard ook.

Een fijn moment van zelfinzicht in de wedstrijd kwam van Taeke, die zich toch weer meldde om wederom in de goal te gaan staan, nadat hij een tijdje als veldspeler had meegedaan. Dit zelfinzicht zorgde ervoor dat Ruben weer verdediger werd en onze vaste kracht (volgend jaar vaste keeper?) weer in de goal kwam.  Een belangrijk moment dat de voorspong in stand hield.

De scheidsrechter, die ook de coach was van de tegenstander, nam het niet zo nou met de speeltijd. Maar na wat aandringen van coach kon hij er toch niet omheen dat hij moest afsluiten voor einde wedstrijd. Einduitslag 4-5  gewonnen. Het had ook niet veel langer moeten duren want dan was het waarschijnlijk anders geweest.

Maarten Georgius, RCH O10-1 (Ook de foto’s)

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten